Skip to main content

Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για το επίδομα των 800 ευρώ

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με απόφαση του κράτους ή πλήττονται σημαντικά μπορούν να μπουν στην φόρμα

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ για τους εργαζόμενους που θα υποβάλουν στη φόρμα τα στοιχεία τους για να καταβληθούν τα 800 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Εκεί θα δηλωθεί και η μείωση κατά 40% του μισθώματος για όσους νοικιάζουν οικία ως πρώτη κατοικία.

Όλοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με απόφαση του κράτους ή πλήττονται σημαντικά μπορούν να μπουν στην φόρμα με τους κωδικούς του TaxisNet και να υποβάλουν την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένου στον ΕΡΓΑΝΗ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka. gr.

Εκεί θα ζητηθούν τα στοιχεία του προσωπικού σας τραπεζικού λογαριασμού IBAN, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης της εκάστοτε εταιρείας.

Από την 1η Απριλίου μέχρι και τις 10, με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ τους, θα μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωση οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή επειδή οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν με εντολή του κράτους. 

Δηλαδή την 1η Απριλίου θα υποβάλλουν τα στοιχεία του όσο ασφαλισμένοι έχουν τελευταίο νούμερο στον ΑΦΜ το «1», στις 2 Απριλίου όσοι έχουν το «2» κ.ο.κ. Το ίδιο

Το ίδιο, δηλαδή η υποβολή με βάση τον ΑΦΜ, ισχύει και για όσους απολύθηκαν από 1η έως 20 Μαρτίου ανεξάρτητα αν υπάγονται στην κατηγορία των επιχειρήσεων που έκλεισαν αναγκαστικά ή πλήττονται σημαντικά. 

Για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν σημαντικά, οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα από 1/4 έως 30/4.

 

 


n
.