Skip to main content

Ξεκίνησαν τα παιχνίδια στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Αριστοτέλους

Το μεσημέρι άνοιξε τις πύλες του το χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Αριστοτέλους με τη λειτουργία των παιχνιδιών. Την επόμενη εβδομάδα η επίσημη έναρξη.

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από σήμερα η πλατεία Αριστοτέλους και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας καθώς ξεκίνησε η λειτουργία του θεματικού πάρκου.

Από το μεσημέρι άνοιξε τις πύλες του το χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Αριστοτέλους και ξεκίνησε η λειτουργία των παιχνιδιών. Νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης υπέγραψε τις άδειες του πάρκου. Η επίσημη έναρξη και ο φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας από το δήμο Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο που ανέλαβε την ευθύνη για το εορταστικο σκηνικό.

Στο επίκεντρο είναι η τεράστια παγοτσουλήθρα ύψους 6Χ40μ, η οποία αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Ήδη κατά το στήσιμο της τσουλήθρας με τον συνθετικό πάγο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου στο σημείο.

Στην πλατεία Αριστοτέλους, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν στο παγοδρόμιο διαστάσεων 30Χ15μ, στο Carousel, στο τρενάκι καθώς και στο Bungee τραμπολίνο 6Χ6μ. Για τα παιχνίδια η τιμή του εισιτηρίου είναι 2,5 ευρώ, ενώ για το παγοδρόμιο το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το κόστος θα είναι 5 ευρώ η μισή ώρα.

Οι υπόλοιπες δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα στα σπιτάκια θα ξεκινήσουν όταν θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Εξάλλου, από σήμερα το μεσημέρι όσοι επισκεφθούν τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα δωρεάν με ένα οικολογικό τρένο, το οποίο λειτουργεί με μπαταρίες και ενέργεια από τον ήλιο. Στον πεζόδρομο βρίσκεται επίσης και ένα καρουζέλ, άλλο ένα τρενάκι καθώς και ένα φυσικό δέντρο στολισμένο ύψους 7 μέτρων.

Το καρουζέλ στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας

 

Έβαλε τα γιορτινά της η Αριστοτέλους

Μπροστά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στήθηκε άλλο ένα φυσικό δέντρο, ύψους 7μ καθώς και μια φάτνη. Ανάμεσα στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα και το Ολύμπιον θα υπάρχει το Σπιτάκι για το Ταχυδρομείο. Εκεί η γελαστή γυναίκα του Άη Βασίλη θα συλλέγει τις ευχετήριες κάρτες και θα βοηθάει τα παιδιά να γράφουν τα γράμματα στον Άη Βασίλη μαθαίνοντας τα έτσι την τέχνη της αλληλογραφίας. Επίσης, στο σημείο θα τοποθετηθούν άλλα 15 ξύλινα στολισμένα σπιτάκια.


Σε όλη την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης θα υπάρχουν καθημερινά δράσεις δρόμου όπως διασκεδαστές, κλόουν, ζογκλέρ. Η είσοδος και η κίνηση σε όλο το θεματικό πάρκο καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων και των δράσεων δημιουργικής απασχόλησης θα είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Τα δημιουργικά εργαστήρια θα είναι ανοιχτά καθημερινές από τις 12:00 – 14:00 και από τις 17:00 – 21:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 11:00 – 16:00 και από τις 17:00 – 21:00.

Τα παιχνίδια στο λούνα παρκ θα λειτουργούν από τις 11:00 έως τις 24:00 (το ωράριο θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες).