Skip to main content

Άνω - κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ: Με δημοψήφισμα απειλεί ο Κασσελάκης – Για αυταρχισμό τον κατηγόρησε ο Φλαμπουράρης

Εκρηκτικό το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία για την ψηφιακή ψηφοφορία

Σε βαρύ κλίμα διεξάγεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Στέφανο Κασσελάκη να συμμετάσχει διαδικτυακά καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά έστειλε τελεσίγραφο, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε - Τελεσίγραφο Κασσελάκη: Συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, στη συζήτηση για τη διαδικασία εκλογής των νομαρχιακών και οργανώσεων μελών σε όλη την Ελλάδα ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στη θέση του για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και για υβριδικό μοντέλο, ρίχνοντας εκ νέου στο τραπέζι το «χαρτί» του δημοψηφίσματος: «Άμα δεν γίνει δεκτή η εισήγηση μου, θα πάμε σε δημοψήφισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ενστάσεις που υπήρξαν για το αδιάβλητο της διαδικασίας ήταν αναμενόμενες, ωστόσο ο κ. Κασσελάκης επέμενε, και φαίνεται πως τους είπε «άμα κάποιος διαφωνεί να σηκωθεί να το πει».

Στο σημείο φέρεται να αντέδρασε ο Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη αποχώρησαν. Το πολύπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι «δεν γίνεται συζήτηση με τέτοιους όρους, είναι αυταρχικός αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του προέδρου στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μετάθεση για 2 εβδομάδες μετά το Συνέδριο των εσωκομματικών εκλογών για Ν.Ε και συντονιστικά Ο.Μ.

Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τους τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά.

Το ψηφιακό αυτό βήμα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 εκδηλώσεις και προσυνεδριακές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, με τους συνέδρους να εκλέγονται 17 και 18 Φλεβάρη . Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκινά την Πέμπτη 22/2/2024 στο TAE KWO DO με ομιλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.