Skip to main content

Ανοδική η πορεία της 7ης POLIS

Συνολική αύξηση επισκεπτών της τάξης του 4% και των εμπορικών επισκεπτών, η οποία άγγιξε το 41,5% κατέγραψε η 7η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δημόσιου – Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών
Συνολική αύξηση επισκεπτών  της τάξης του 4% (συγκεκριμένα 3,8%) κατέγραψε η 7η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δημόσιου – Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων POLIS, με πολύ μεγάλη αύξηση των εμπορικών επισκεπτών, η οποία άγγιξε το 41,5%.

H 7η POLIS δέχθηκε συνολικά 4.962 επισκέπτες, προερχόμενους από την Ελλάδα και άλλες 19 χώρες: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μ.Βρετανία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ταϊβάν, Τσεχία, FYROM. Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η προσέλευση επισκεπτών από την Κύπρο (36,55% των εκτός συνόρων επισκεπτών) και ακολούθησαν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Σερβία (με ποσοστά 18,63% και 9,66% αντίστοιχα).

Την 7η POLIS διοργάνωσαν από κοινού η HELEXPO A.E. και  η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) και συμμετείχαν 615 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες από  την Ελλάδα και άλλες 23 χώρες: Αυστρία, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Καναδάς, Κίνα, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Ν. Ζηλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία και FYROM.
 
Βραβεύσεις Καλύτερων Συμμετοχών

Από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELEXPO κ. Θέμη Καρτσιώτη απονεμήθηκαν   επτά Βραβεία Καλύτερης Δημιουργίας, τρεις Έπαινοι και τέσσερα Ειδικά Βραβεία Διοργανωτή σε ισάριθμους εκθέτες, που ξεχώρισαν για τη συμμετοχή τους στην  7η POLIS.

Τα Βραβεία Καλύτερης Δημιουργίας της 7ης POLIS απονεμήθηκαν στον Δήμο Βύρωνα, στην ΤΕΔΚ Νομού Αχαϊας, στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στον Δήμο Αθηναίων, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην ΚΕΔΚΕ και στην ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι Έπαινοι της 7ης POLIS απονεμήθηκαν στην ΤΕΔΚ Νομού Έβρου και στις εταιρείες  PROGRESS ECOLOGICAL A.E. και ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ και τα Ειδικά Βραβεία Διοργανωτή στις εταιρείες RAM EUROPE και NEUROPUBLIC A.E., στον Δήμο Αμαρουσίου και στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.

Σχέδια Προτύπων Αναπλάσεων σε Παραθαλάσσιες και Παραλίμνιες Πόλεις

Στο πλαίσιο της 7ης POLIS πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων και η παράλληλη Έκθεση Σχεδίων Προτύπων Αναπλάσεων των Δήμων Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λαρισαίων και Χανίων με θέμα «Παρεμβάσεις σε Παραθαλάσσιες και Παραλίμνιες Πόλεις». Την Έκθεση διοργάνωσαν από κοινού η HELEXPO A.E. με το ΤΕΕ-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Έκθεση ολοκληρώθηκε με την επίδοση Επαίνων στους Δημάρχους των εν λόγω τεσσάρων πόλεων, ήτοι στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την πρότυπη αστική ανάπλαση «Πέντε Πράσινα Δωμάτια» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα για την πρότυπη αστική ανάπλαση «Δίκτυα Περιπάτων στη Λευκοπηγή Κοζάνης», στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη για την πρότυπη αστική ανάπλαση «Ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Πηνειού» και στον Δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη για την πρότυπη αστική ανάπλαση «Έργα ανάπλασης στην πλατεία Τάλω».

Τις τιμητικές πλακέτες και παπύρους απένειμαν ο Αντιπρόεδρος της HELEXPO Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μπελιμπασκάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO Α.Ε. κ. Θέμης Καρτσιώτης, ο εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ κ. Απόστολος Αλατάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της HELEXPRO κ. Γιώτης Ιωαννίδης.