Skip to main content

Ανοίγει απόψε τα χαρτιά του ο Πέτρος Κόκκαλης μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Πλαίσιο για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ βάζει απόψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Τα χαρτιά του απέναντι στα όσα τεκταίνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανοίξει απόψε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Πέτρος Κόκκαλης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το protothema, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βάλει απόψε το πλαίσιο για την επόμενη ημέρα του κόμματος, έχοντας κρατήσει στάση αναμονής όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα απέναντι στις εξελίξεις στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, από τη λίστα των επαφών που αναπτύσσει η Κουμουνδούρου τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να φρενάρει τυχόν αποχωρήσεις, δεν λείπει και το όνομα του κ. Κόκκαλη, ο οποίος διοργάνωσε χθες εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου παρέστησαν πλην των κομματικών στελεχών και προσωπικότητες από την Ελλάδα, όπως ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, με τον κ. Κόκκαλη επικοινώνησε χθες και ο Διευθυντής του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης με… «πράσινη» ατζέντα συζήτησης, καθώς η Κουμουνδούρου έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το ζήτημα του της κατασκευής μονάδας LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου, με τον τοπικό βουλευτή, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο να έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα, καθώς αυτό φαίνεται να απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία μετά την έγκριση της νέας χωροθέτησης στην Κριθαριά, αλλά και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου να βρίσκεται σε διαβούλευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξή του στην «Εφ. Συν.», πριν περίπου δέκα μέρες, είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη δημιουργία ενός πράσινου κόμματος.

«Έλλειψη σεβασμού»

Σημειωτέον ότι ο κ. Κόκκαλης αποχώρησε το περασμένο Σάββατο από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής χωρίς να παρακολουθήσει τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για «έλλειψη σεβασμού».

«Αν έπρεπε να αλλάξει ένα πράγμα αυτό ήταν η ώρα σρζ. Δύο ώρες μετά την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης της κεντρικής επιτροπής έφυγα. Θα το έκανα οπουδήποτε υπήρχε τέτοια έλλειψη σεβασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Πηγή: protothema