Skip to main content

Ανοίγουν - οριστικά - τα κλειστά επαγγέλματα

Το ζητάει με επιστολή του από την Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ, κάνοντας ειδική αναφορά στις μεταφορές και δη τις οδικές.
Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών στην Κομισιόν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή που έχει σταλεί στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Γιούνκερ, γίνεται σαφής αναφορά στο κομμάτι των επαγγελμάτων που αφορούν στις οδικές μεταφορές και ειδικότερα στις χερσαίες, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στη σχετική οδηγία. Όπερ σημαίνει ότι οι αποφάσεις είναι τώρα περισσότερο πιεστικές από ποτέ και τα περιθώρια για ανάτροπες περιορισμένα.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι δεν υπάρχει καν διάθεση ανατροπών από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου συμφωνεί με την ιδέα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Το γεγονός, όμως, ότι η εφαρμογή του θα ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από το συνόλο των επαγγελματικών του χώρου θα πρέπει επίσης να θεωρείται σχεδόν δεδομένο. Οπότε αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι εξελίξεις των επομένων εβδομάδων.