Skip to main content

Ανοιχτή ημερίδα για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών στη Θεσσαλονίκη

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου

Ανοιχτή ημερίδα για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών και την ενεργή εμπλοκή και συνδρομή των πολιτών, με την αξιοποίηση καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Έργο SILVANUS.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 18:00, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΟΔ, «το έργο SILVANUS, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Ορίζοντας 2020", έχει ως στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών και εργαλείων αιχμής που ενισχύουν όλες τις πτυχές της διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών, από την πρόληψη έως την αποκατάσταση. Με 49 διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων, τελικών χρηστών και τεχνικών ειδικών, το SILVANUS είναι μια συνεργατική προσπάθεια με στόχο να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι ψηφιακές τεχνολογίες και τα ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία που αναπτύσσονται από τους εταίρους του έργου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με τις δασικές πυρκαγιές, δίνοντας έμφαση στον ρόλο των πολιτών στη διαχείριση των πυρκαγιών. Βασικός στόχος της ημερίδας είναι να  αναδείξει τις δυνατότητες συμμετοχής του κοινού, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως ψηφιακές εφαρμογές και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ των Ελλήνων εταίρων του έργου είναι το ΕΚΕΤΑ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Εγγραφές μπορείτε να πραγματοποιήσετε εδώ. Επιπλέον πληροφορίες στο 2310 310649 ή στο info@hrt.org.gr.