Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
x

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας τονίζει πως ο δήμαρχος της περιοχής δεν τηρεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Για αντεργατική τακτική απέναντι στις εργαζόμενες καθαρίστριες από τον δήμο Αλεξάνδρειας στην Ημαθία κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας, καταγγέλλοντας τη στάση του δήμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων ο δήμος:

1) Δεν τηρεί τον νόμο για συμβάσεις δύο χρόνων.

2) Αν και έχει χρηματοδοτηθεί για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και τα γάλατα των εργαζομένων στην καθαριότητα, όπως ορίζει ο νόμος, μέχρι σήμερα αρνείται να τα δώσει.

3) Αν και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα εργάζονται δέκα μήνες τον χρόνο, γίνονται εννεάμηνες συμβάσεις (!), δουλεύοντας ουσιαστικά εθελοντικά τον έναν μήνα, χάνοντας φυσικά τα ένσημα τους.

«Διευθυντές, δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, γονείς και παιδιά, γνωρίζουν την αλήθεια. Όλοι γνωρίζουν πως εργάζονται οι καθαρίστριες των σχολείων. Μόνο ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, αρνείται την πραγματικότητα, επιλέγοντας να συντηρεί μια αντεργατική και άδικη κατάσταση και να διαχωρίζει τις εργαζόμενες, μη αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την αδικία να συνεχιστεί. Λέμε "όχι" στη διάκριση των εργαζομένων και σε τακτικές που γεννούν ανασφάλεια» αναφέρει ο Σύνδεσμος καλώντας τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας να αναγνωρίσει στις συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει.

Παράλληλα, ο σύνδεσμος απέστειλε και επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα του κλάδου με τίτλο «Παράθεση των προβλημάτων -αιτημάτων των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολικών κτηρίων και επιτακτική ανάγκη επίλυσης τους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ