Skip to main content

Αντετοκούνμπο: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, όλοι γνωρίζουμε ότι είμαι Νιγηριανός

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καλεσμένος στο Podcast «48 minutes», παραχωρώντας μία συνέντευξη όσον αφορά την πορεία του στον χώρο του μπάσκετ, την καταγωγή του και για το ταξίδι στην Νιγηρία.

Το NBA ξεκινάει σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα και οι παίκτες προετοιμάζονται για την έναρξη της σεζόν, ο Γιάννης στην off season πραγματοποίησε αρκετές ατομικές προπονήσεις λόγω και του προβλήματος στο γόνατο, το οποίο τον κράτησε εκτός Εθνικής ομάδας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρήκε λίγο χρόνο να παραχωρήσει μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Podcast «48 minutes», στην οποία αποκάλυψε σκέψεις και γεγονότα που δεν γνώριζε το ευρύ κοινό.

Πέρα από το γεγονός ότι θα αρχίσει προπονήσεις με τον Hall of Famer Χακίμ Ολάζουον, ο 28χρονος διεθνής μεταξύ άλλων κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα τον δημοσιογράφων της εκπομπής για την καταγωγή του.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».