Skip to main content

Άνθιμος: Εθνική αυτοκτονία η συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι ήταν «λάθος να δώσουν την εντύπωση ότι εμείς συμφωνούμε και θα γίνει να χωριστεί η εκκλησία από το κράτος».

«Διχαστική» και «εθνική αυτοκτονία» αποκάλεσε τη συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτιμώντας ότι δεν θα εγκριθεί στην Ιερά Σύνοδο. 

«Βεβαίως είναι διχαστική η συμφωνία... Αν δεν ήταν μεγάλο το ποσοστό των Ορθοδόξων θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά τώρα μιλάμε για ελληνοχριστιανικό πολιτισμό» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, «ο μακαριότατος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, αλλά αυτό την επομένη δημιούργησε εντύπωση, ανησυχία... Δεν μπορεί να περάσει αυτή η συμφωνία, τέτοια ενέργεια είναι εθνική αυτοκτονία» τόνισε δε. 

Μιλώντας για την κοινή συνέντευξη Ιερώνυμου - Τσίπρα παρατήρησε ότι ήταν «λάθος να δώσουν την εντύπωση ότι εμείς συμφωνούμε και θα γίνει να χωριστεί η εκκλησία από το κράτος».

«Την προσεχή Παρασκευή στην έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας θα δούμε τις απόψεις της Ιεραρχίας, είμαι βέβαιος ότι στη μεγάλη της η πλειοψηφία είναι υπέρ της ενότητας του κράτους και της εκκλησίας μας για να σταθούμε σε αυτόν τον τόπο που επιβουλεύονται πάρα πολλοί» σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Αυτή τη στιγμή και όπως τόσους αιώνες πριν, συνέχισε, υποχρέωση μας είναι η ελληνορθόδοξη ενότητα. Όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας και για καλή συναλλαγή με τους γείτονες μας παρά να δημιουργούμε διχασμούς μέσα στην ιδία μας την πατρίδα.