Skip to main content

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Καρδίτσα

Δύο τόνους με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έστειλε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής έστειλε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Φορτία δυο τόνων αναχώρησαν από την έδρα της Περιφέρειας, παρουσία του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία θα τα παραλάβει και θα τα διανείμει στους πληγέντες από το πέρασμα του «Ιανού».



Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη και τον τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Ασλανίδη, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα φορτία.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Περιφέρεια της αλληλεγγύης. Στηρίζουμε στην πράξη τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, τους ανθρώπους που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία. Συλλέξαμε δυο τόνους ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, τα οποία αποστέλλουμε σήμερα στην Καρδίτσα. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη είτε στην Κεντρική Μακεδονία, είτε σε άλλες περιοχές της χώρας. Σήμερα η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Όπως πράττουμε πάντα σε ώρες ευθύνης και σε κρίσιμες στιγμές, συγκεντρώσαμε άμεσα ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και με τη στήριξη ιδιωτών δωρητών φίλων της Περιφέρειας δυο τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Αυτή τη βοήθεια, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά δημητριακά και είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής, που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας στην Καρδίτσα και οι αποκλεισμένοι στα γύρω χωριά, τη στέλνουμε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, προκειμένου να τη διανείμει στους πληγέντες. Θα συνεχίσουμε με πράξεις αλληλεγγύης, όπου και όποτε μας χρειάζονται οι συνάνθρωποι μας», δήλωσε ο κ. Ασλανίδης.