Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
x

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Σε επιστολή του ο δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης καλεί την Εγνατία Οδό να διακόψει άμεσα κάθε εργασία και να προσέλθει σε διάλογο με την τοπική κοινωνία

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, προς την εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» υποστηρίζοντας ότι ξεκίνησε, χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση, την κατασκευή πλευρικών διοδίων στο τμήμα  Α/Κ Λαγκαδά.

Στην επιστολή ο κ. Ταχματζίδης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του δήμου Λαγκαδά «για την τακτική που ακολούθησε η «Εγνατία Οδός» να μην καλέσει κανέναν σε μια ουσιαστική και αυτονόητη διαβούλευση, απαξιώνοντας, έτσι, θεσμούς και τοπικές κοινωνίες»  χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη την απόφαση η οποία περιφρονεί τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα επιφέρει σε όλη την περιοχή η κατασκευή των συγκεκριμένων διοδίων».

Ο κ. Ταχματζίδης προειδοποιεί, ταυτόχρονα, «για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατασκευή των διοδίων για τη δημόσια ασφάλεια, από την έλλειψη παράπλευρου οδικού δικτύου και την επιλογή διαδρομών χωρίς τέλη διοδίων για τον περιορισμό του οικονομικού κόστους».

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λαγκαδά καλεί την «Εγνατία Οδό» να διακόψει άμεσα κάθε εργασία και να προσέλθει σε ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο με την τοπική κοινωνία, ώστε να ακούσει και να αποδεχθεί τις ορθολογικές προτάσεις της και να συνδιαμορφωθεί το πλαίσιο εκείνο που θα περιορίσει τους κινδύνους και δεν θα βλάπτει τους πολίτες. Τέλος ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς, τους βουλευτές της εκλογικής Περιφέρειας Β’ Θεσσαλονίκης και τον κ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να σταθούν αρωγοί στο δίκαιο αίτημά του Δήμου Λαγκαδά και να συμβάλλουν στην άμεση λύση των σημαντικών προβλημάτων που δημιουργούνται από την κατασκευή των πλευρικών διοδίων.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά με ομόφωνο ψήφισμά του, στις 5 Αυγούστου 2020, τάχθηκε κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας Σταθμού Διοδίων, στο Δήμο Λαγκαδά και το οποίο απεστάλη αρμοδίως.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ