Skip to main content

Αξιωματικοί ΕΛΑΣ: Η αποτυχία της ηγεσίας της ΓΑΔΘ εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα όλων

Οι αξιωματικοί αφήνουν αιχμές κατά της ηγεσίας της ΓΑΔΘ και του αστυνομικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τονίζουν ότι τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα «ούτε θα είναι και τα τελευταία»

Σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού διαπιστώνει η Ένωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία μετά το περιστατικό τραυματισμού αξιωματικού του σώματος έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, όταν χτυπήθηκε από κουκουλοφόρο κατά την επίσκεψη στο σημείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και τον βανδαλισμό γνωστής καφετέριας στην παραλία της Θεσσαλονίκης από ομάδα ταραχοποιών.

«Το μείζον ζήτημα, όμως, δεν είναι αυτή καθαυτή η αποτυχία του συντονισμού και της αποτελεσματικότητας των διαταχθέντων Αστυνομικών Μέτρων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αλλά ότι η αποτυχία αυτή εγκυμονεί πλέον κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα, όχι μόνο των αστυνομικών, όπως έγινε στην διμοιρία υποστήριξης έξω από το ΥΜΑΘ, πριν λίγες ημέρες, και στην χθεσινή περίπτωση του Αξιωματικού, αλλά και σε απλούς πολίτες που την μια στιγμή πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους σε κεντρική καφετέρια της πόλης και την άλλη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο με τραύματα από επιθέσεις ταραχοποιών», τονίζει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τρομακτικά τα δύο περιστατικά.

Οι αξιωματικοί αφήνουν αιχμές κατά της ηγεσίας της ΓΑΔΘ και του αστυνομικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τονίζουν ότι τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα «ούτε θα είναι και τα τελευταία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αστυνομία Θεσσαλονίκης ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ…!!!»

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υφίσταται αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης και συντονισμού του αστυνομικού προσωπικού, που κατά εκατοντάδες (μετά τις τελευταίες μετακινήσεις) βρίσκονται στους δρόμους της πόλης.

Προς επιβεβαίωση, ενώ κατά τη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (μετά την επίθεση σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα), εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συνέβησαν πρωτοφανή γεγονότα. Απογευματινές ώρες, ομάδα ταραχοποιών κουκουλοφόρων βανδάλισαν «ανενόχλητοι» γνωστή καφετέρια σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, με τις εικόνες που κυκλοφορούν στα Μ.Μ.Ε. να είναι πραγματικά τρομακτικές!!! Ακόμη πιο τρομακτικό από την ίδια την επίθεση στο κατάστημα είναι το γεγονός ότι αυτό δεν βρίσκεται σε κάποια κακόφημη γειτονιά της πόλης, δεν βρίσκεται π.χ. στον Δενδροπόταμο, αλλά στο πλέον τουριστικό σημείο της πόλης, επί της Λεωφόρου Νίκης και μόλις εκατό μέτρα περίπου από τον Λευκό Πύργο. Τρόμο προκαλεί το γεγονός ότι αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, δεν ήταν μόνο οι υλικές καταστροφές στο κατάστημα αλλά και ο τραυματισμός μίας κοπέλας 22 ετών, η οποία από εκεί που έπινε αμέριμνα τον καφέ της με την παρέα της, βρέθηκε να διακομίζεται τραυματισμένη σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!!!

ΚΑΙ Ο «ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ» ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΔΩ!!! Λίγη ώρα αργότερα έλαβε χώρα απρόκλητη, θρασύτατη επίθεση κατά ένστολου συναδέλφου μας -Αξιωματικού- με χτυπήματα στο κεφάλι, την ώρα που αυτός εκτελούσε Υπηρεσία Μέτρων Τάξης στην είσοδο του κινηματογράφου «Ολύμπιον», ενόψει προσέλευσης του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κασσελάκη. Να σημειωθεί, ξανά, ότι ο Αστυνομικός, ο οποίος στη συνέχεια διακομίσθηκε στο 424 Γ. Σ. Νοσοκομείο, δεν βρέθηκε σε κάποια κακόφημη γειτονιά της Θεσσαλονίκης αλλά σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως και σε απόσταση μόλις διακοσίων περίπου μέτρων από το κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται επί της Αριστοτέλους (Α.Τ. Λευκού Πύργου).

Προς επιβεβαίωση της αδυναμίας αποτελεσματικής διαχείρισης και συντονισμού των αστυνομικών δυνάμεων, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δεν πραγματοποιήθηκε καμία μα καμία σύλληψη!!! Μόνο ως ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ (εκ του αποτελέσματος) μπορούν να χαρακτηριστούν τα Αστυνομικά Μέτρα τα οποία αποφάσισε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Σημειωτέον ότι, δεν επρόκειτο για μεμονωμένα αιφνιδιαστικά γεγονότα - πορείες αλλά προφανέστατα για αναμενόμενες - προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Το μείζον ζήτημα, όμως, δεν είναι αυτή καθαυτή η αποτυχία του συντονισμού και της αποτελεσματικότητας των διαταχθέντων Αστυνομικών Μέτρων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αλλά ότι η αποτυχία αυτή εγκυμονεί πλέον κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα, όχι μόνο των αστυνομικών, όπως έγινε στην διμοιρία υποστήριξης έξω από το ΥΜΑΘ, πριν λίγες ημέρες (όπως αναφέρουμε στην υπ’ αριθ.  106/2024 από 05-03-2024 ανακοίνωσή μας) και στην χθεσινή περίπτωση του Αξιωματικού, αλλά και σε απλούς πολίτες που την μια στιγμή πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους σε κεντρική καφετέρια της πόλης και την άλλη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο με τραύματα από επιθέσεις ταραχοποιών.

Στο σημείο αυτό, επειδή πολλοί «ψίθυροι» ακούγονται, η Ένωσή μας διαμηνύει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να «πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα»!!! Τα Αστυνομικά Μέτρα σχεδιάζονται, αποφασίζονται και διατάζονται υπό την ευθύνη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης!!! Εδώ βέβαια γεννάται το ερώτημα: Ποιες είναι οι τυχόν ενέργειες, επί των ανωτέρω, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος;

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται για αιφνιδιαστικές ενέργειες αλλά για αναμενόμενες - προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όπως και στην προκειμένη περίπτωση της συγκέντρωσης - πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, καθώς και της πραγματοποίησης Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο μάλιστα, θα επισκέπτονταν και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Κασσελάκης.  

Ολοκληρώνοντας, απευθυνόμενοι και πάλι στον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα θέλαμε να κάνουμε εκ νέου έκκληση (όπως πράξαμε και στην αμέσως προηγούμενη, υπ’ αριθ. 106/2024 από 05-03-2024, ανακοίνωσή μας) ώστε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν τα αναφερόμενα και στην παρούσα ανακοίνωσή μας. Ευχόμαστε να μην επαληθευθούμε, αλλά αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους δύο περίπου μήνες (αρμοδιότητα Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης), τα οποία έχουμε αναδείξει με τις τελευταίες (συμπεριλαμβανομένης της παρούσας) τρείς (3) ανακοινώσεις μας,  κατά την εκτίμησή μας, δυστυχώς, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, ούτε και θα είναι τα τελευταία… διαθέτουν όλα «κοινό παρονομαστή»!!!  

ΥΓ. Δεν θα επιτρέψουμε εξαιτίας του οποιουδήποτε να διακυβεύεται η σωματική ακεραιότητα συνάδελφων και απλών πολιτών.  Όποιος δεν μπορεί… ας παραιτηθεί!!!    


Επανεκκίνηση στη Θεσσαλονίκη… ΤΩΡΑ!!!   Αλλαγές στη Θεσσαλονίκη… ΤΩΡΑ!!!»