Skip to main content

Αντιπαράθεση Πάνου Καμμένου - Κώσστα Τσιάρα στη Βουλή

Εξόφλησα από την τσέπη μου για τη διαμονή μου στο Λονδίνο, είπε ο ΥΠΕΘΑ. Κανείς υπουργός δεν μπορεί να μην λέει την αλήθεια, απάντησε ο Τσιάρας.

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Τσιάρα σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, με φόντο το ταξίδι του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Λονδίνο, για το οποίο είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση ο κ. Τσιάρας.

«Εγώ δεν χάλασα δημόσιο χρήμα, δεν χάλασα χρήμα από τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και τόνισε πως «εξόφλησα από την τσέπη μου για τη διαμονή μου στο ξενοδοχείο που διέμεινα με την γυναίκα μου στο Λονδίνο».

«Χρέωσα την κάρτα μου για την κράτηση του ξενοδοχείου και φεύγοντας εξόφλησα από την τσέπη μου, διότι είχα επάνω μου μετρητά και δεν ήθελα η κάρτα να φορτωθεί 2.000 ευρώ παραπάνω», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος και απευθυνόμενος στον Κ. Τσιάρα είπε, μεταξύ άλλων: «Επειδή αναφερθήκατε σε άλλου είδους ζητήματα, θα σας πω να μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσομπάνη. Σήμερα θα έπρεπε να απολογείστε για τον κ. Αυγενάκη εδώ μέσα. Και επειδή εγώ με τη γυναίκα μου όταν πηγαίνω στο εξωτερικό πληρώνω από την τσέπη μου, και η γυναίκα μου εργάζεται, και έχει και πόθεν έσχες, να ψάξετε να βρείτε εκείνους που οι γυναίκες τους δεν έμπαιναν στο πόθεν έσχες».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε από την πλευρά του ότι υπάρχει μείζον ζήτημα για όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το πώς πληρώθηκε η διαμονή του στο Λονδίνο. Ο κ. Τσιάρας επικαλέστηκε απάντηση που είχε δώσει ο υπουργός στη Βουλή, ότι η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα, αλλά, όπως είπε, λίγο μετά αποκαλύφθηκε ότι δεν πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα αλλά με μετρητά.

«Αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα, διότι ο κ. Καμμένος είπε αυτά μπροστά στην εθνική αντιπροσωπεία, αποδείχθηκε όμως ότι δεν ήταν πραγματικά», είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε ότι «κανείς υπουργός δεν μπορεί να μην λέει την αλήθεια αλλά να λέει τόσα αυταπόδεικτα ψεύδη και αυτό συνιστά τεράστιο θεσμικό ατόπημα».