Skip to main content

Αντιπλημμυρικά Έργα Αγροκτήματος Υδρούσας στη Φλώρινα

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη από τον Νομάρχη Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Εργοδυναμική ΑΤΤΕΕ», Θεμιστοκλή Ρόμπη.
Υπεγράφη από τον Νομάρχη Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Εργοδυναμική ΑΤΤΕΕ», Θεμιστοκλή Ρόμπη, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Αντιπλημμυρικά Έργα Αγροκτήματος Υδρούσας Ν. Φλώρινας».

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 50.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Έργα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας». Σκοπός του έργου είναι η προστασία του οικισμού από ενδεχόμενη πλημμύρα και η εξασφάλιση της ασφαλούς κίνησης των ανθρώπων και των οχημάτων στο αγρόκτημα.

Στο παραπάνω αγρόκτημα, θα υλοποιηθούν αρχικά εκσκαφές για την αποκατάσταση των ζημιών από προγενέστερες πλημμύρες, για τη διαμόρφωση του εδάφους, αλλά και για την απαγωγή των ομβρίων υδάτων, με σκοπό την προστασία των καλλιεργειών.

Ακολούθως, θα γίνει η διαμόρφωση των δρόμων του αγροκτήματος, συνολικού μήκους 32,81m, η διάνοιξη των νέων αντιπλημμυρικών τάφρων τραπεζοειδών διατομών, ενώ τέλος, θα γίνει κοπή και εκρίζωση δέντρων.

Ο Νομάρχης, μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:

«Άλλο ένα έργο με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής και της προστασίας της περιουσίας τους και της γης τους, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ξεκινάει σύντομα, μετά τη σημερινή υπογραφή του έργου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, εδώ και τρία περίπου χρόνια, έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, για την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη.

Το έργο αυτό, μαζί με τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία εκτελούνται στο Νομό μας, είναι πραγματικά σημαντικά, καθώς θα προστατεύουν τα αγροκτήματα των συμπολιτών μας, από τις ενδεχόμενες πλημμύρες και από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Αλλά δεν σταματάμε μόνο εδώ. Η αγροτική ανάπτυξη του Νομού μας, μας αφορά άμεσα και το συγκεκριμένο έργο αποτελεί, μόνο μια πτυχή της ανάπτυξης αυτής. Έτσι, στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, έχουμε εντάξει όλους τους εναπομείναντες αναδασμούς του Νομού μας, γεγονός το οποίο θα αποσαφηνίσει περισσότερο και τις αγροτικές, αλλά και τις κτηνοτροφικές περιοχές. Η κατασκευή και η έμφραξη των φραγμάτων Κολχικής και Παπαδιάς, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του φράγματος της Τριανταφυλλιάς, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα της άρδευσης στη λεκάνη της Φλώρινας. Παράλληλα, προχωράμε και στην υλοποίηση της στάγδην άρδευσης τόσο στην περιοχή του Αμυνταίου, όσο και στην περιοχή των Πρεσπών».