Skip to main content

Αντίστροφη μέτρηση για Μεσοπρόθεσμο και...Ελλάδα

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας χάνουν την υπομονή τους για το "ελληνικό πρόβλημα", η κυβέρνηση προσπαθεί να...μαζέψει τους αντιφρονούντες...

Χάνουν την υπομονή τους οι Ευρωπαίοι εταίροι με τις ελληνικές εξελίξεις αναφορικά με το οικονομικό πρόβλημα και τη διαχείριση του. Ο Γιούργκεν Σταρκ, με δηλώσεις του, μέσα στο Σαββατοκύριακο, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ζωή για το ευρώ και μετά την αποχώρηση μιας χώρας - μέλους από την Ευρωζώνη, ενώ η πίεση που δέχεται η Αγκελα Μέρκελ από το εσωτερικό μέτωπο είναι τέτοια, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ενδεχομένως να της στοιχίσει κι αυτή ακόμα την καγκελαρία.

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα της πρώτης διερευνητικής με τους Γερμανούς και τους Γάλλους τραπεζίτες, σχετικά με την εθελοντική συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, κατά τρόπο εθελοντικό, μόνο αισιόδοξα δεν είναι. Κι αυτό γιατί ο προβληματισμός που εκφράζεται από την πλευρά τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αν όμως δεν συμμετάσχουν τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια σε αυτή την πρωτοβουλία, τότε είναι καταδικασμένη εκ των προτέρων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με δύο τουλάχιστον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης) να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. Αν ο αριθμός των ...αντιφρονούντων αυξηθεί περαιτέρω τότε πιθανότατα οδηγούμασε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.