Skip to main content

Αντίθετη στη μείωση των μισθών η Κατσέλη

Σε συνέντευξή της στον «Κόσμο του Επενδυτή», η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στο μέτρο της μείωσης των μισθών, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί αποτε
«Η γραμμή είναι μία και εκφράζεται από τον πρωθυπουργό», απαντά η Λούκα Κατσέλη ερωτηθείσα, αν υπάρχουν δύο γραμμές στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας.

Σε συνέντευξή της στον «Κόσμο του Επενδυτή», η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στο μέτρο της μείωσης των μισθών, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί αποτελεσματική και βιώσιμη λύση.

«Αν μειώσουμε τη μισθολογική δαπάνη 500 εκατ. ευρώ θα αφαιρέσουμε περίπου 1,5 δισ ευρώ από την τελική ζήτηση», λέει χαρακτηριστικά. Για το ΕΣΠΑ, υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, ότι οι πόροι θα διοχετευτούν σε νέα προγράμματα υψηλής προστιθέμενης αξίας και με σαφή προσανατολισμό στην περιφέρεια και προσθέτει ότι στόχος μας είναι το 2010 να διατεθούν 10,3 δισ στην ελληνική οικονομία από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκ των οποίων τα 7 δισ συγχρηματοδοτούμενες δαπάνες (ΕΣΠΑ) και 3,3 από εθνικούς πόρους.