Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
x

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ NOVARTIS: ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει πως η επιστολή Αγγελή επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα είχε καταγγείλει ο ίδιος με την μήνυσή του.

Πυρά με αφορμή τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, σχετικά με την υπόθεση Novartis, εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Το κείμενο της παραίτησης Αγγελή, που έφερε στη δημοσιότητα το "Πρώτο Θέμα", αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές εκ-των-έσω λεπτομέρειες, τη σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους. Και εκτελέστηκε, δυστυχώς, από μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, επίορκη και εγκληματική - όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου», σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

Ο ίδιος, με ανάρτησή του στο Facebook, υποστηρίζει πως η επιστολή Αγγελή επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα είχε καταγγείλει ο ίδιος με την μήνυσή του, επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά ότι «θα τους πάει μέχρι τέλους».

«Αυτά ακριβώς που είχα ευθέως καταγγείλει από την πρώτη στιγμή με τη μήνυσή μου κατά των σκευωριών, τώρα επιβεβαιώνονται πλήρως! Έχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι θα τους πάω "μέχρι τέλους". Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου.

Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Εν τέλει, και στην κρίση της Ιστορίας. Πρόκειται για μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο - χειρότερη τελικά απ' ό,τι καταγγέλλαμε κι εμείς που υπήρξαμε ο στόχος της! Είμαι βέβαιος, πως όλα θα αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα. Κι όλοι θα πάρουμε μέτρα, ώστε τέτοιες αθλιότητες να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.

Σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες θα κληθούν, να κρίνουν το πολιτικό μέλλον των εμπνευστών της σκευωρίας αυτής. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από την πλευρά της, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβει, με νηφαλιότητα και ευθυκρισία, πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης. Εξετάζοντας αμερόληπτα και σε βάθος τις καταγγελίες Αγγελή, προκειμένου να πέσει φως στη σκοτεινή αυτή σκευωρία και να αποδοθεί το δίκαιο», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, η οποία κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία.

Δείτε την ανάρτηση του Αντώνη Σαμαρά:

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ