Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας, με απόφαση της νομαρχίας Έβρου, η συγκομιδή από ζώνη του Εβρού, διακίνηση και διάθεση στην αγορά οστρακοειδών, λόγω ανίχνευσης τοξικού φυτοπλαγκτού.

Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας, με απόφαση της νομαρχίας Έβρου, η συγκομιδή από ζώνη του Εβρου, διακίνηση και διάθεση στην αγορά οστρακοειδών (μύδια και κυδώνια), λόγω ανίχνευσης τοξικού φυτοπλαγκτού.

O αντινομάρχης αγροτικού τομέα, ανάπτυξης και υποδομών Έβρου, Μιχάλης Κουγιουμτζής, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το γεγονός και εξήγησε ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο αυτής της περιόδου και ότι η απαγόρευση γίνεται κυρίως για λόγους προληπτικούς.

Η απαγόρευση ισχύει, όπως ανακοινώθηκε, «για τις ζώνες από τον δυτικό βραχίονα ρέματος Μαΐστρου έως 200 μέτρα Δυτικά από τις εκβολές ρέματος Λουτρού-θαλάσσια περιοχή Δήμου Τραϊανούπολης και 200 μέτρα ανατολικά εκβολών ρέματος Λουτρού έως 300 μέτρα δυτικά της ευθυγράμμισης του Έβρου».

«Η ζώνη αυτή ούτως ή άλλως δεν έχει ενδιαφέρον (από άποψη παραγωγής οστράκων) και πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο που οφείλεται στα φύκια που συγκεντρώνονται στην περιοχή», δήλωσε ο αντινομάρχης.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η τοξικότητα δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο ατύχημα που σημειώθηκε στον ποταμό Έβρο.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ