Skip to main content

Απαγόρευση αλιείας στον ποταμό Αξιό

Απαγορεύεται η ενάσκηση αλιείας στον ποταμό Αξιό, στους παραποτάμους του και στα αρδευτικά κανάλια που τροφοδοτούνται από τον ποταμό Αξιό μέχρι και τις 31 Μαΐου.
Απαγορεύεται η ενάσκηση αλιείας στον ποταμό Αξιό (τμήμα νομού Θεσσαλονίκης), στους παραποτάμους του και στα αρδευτικά κανάλια που τροφοδοτούνται από τον ποταμό Αξιό, λόγω προστασίας της αναπαραγωγής των ιχθύων, από σήμερα Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση Αλιείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την ανακοινώνει τα εξής:

«1. Απαγορεύουμε την ενάσκηση αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων με κάθε μέσο και εργαλείο στον ποταμό Αξιό από τα όρια του Νομού Κιλκίς μέχρι την εκβολή του ποταμού στη θάλασσα, στους παραποτάμους του Αξιού και στα αρδευτικά κανάλια που τροφοδοτούνται από τον Αξιό, από τις 16 Απριλίου 2010 ημέρα Παρασκευή μέχρι τις 31 Μαΐου 2010.

2. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών που διαβιούν στον ποταμό Αξιό, στους παραποτάμους του και στα αρδευτικά κανάλια.

3. Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1740/87, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και με την παρ.3 του άρθρου 9 του Ν.2040/92 (αντ. της παρ.4 του άρθρου 3 του Ν.1740/1987) (άρθρο 9 παρ. 3 και 4).

4. Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Τμήματα Αγορονομίας».