Skip to main content

Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε δάση της Χαλκιδικής

Πού θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται αύριο Τρίτη 9 Αυγούστου, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής σε δασικές περιοχές στους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από Ω/07:30΄ της 08-08-2023 μέχρι την Ω/07:30΄ της 09-08-2023, α) στη Χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου), β) στη Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά), γ) στο Δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου), δ) Ορεινός όγκος Χολομώντα (Αναδασώσεις περιοχή Βραστάμων, Περιοχή ευθύνης Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη).

Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρ-θρου 129 του Ν. 4926/22 (ΦΕΚ 82/Α΄/2022). Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.