Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019
x

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η Ένωση Αστυνομικών μιλά για επιμονή του Δικηγορικού Συλλόγου να αναφέρεται σε «απρόκλητη επίθεση» και «αυταρχική συμπεριφορά».

Για μεμονωμένο περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσα σε δικηγόρο και αστυνομικούς την περασμένη Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.  

Σε ανακοίνωσή της μιλά για επιμονή του Δικηγορικού Συλλόγου για περί «απρόκλητη επίθεση» και σημειώνει ότι το περιστατικό έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αποχή από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε: Αποχή δικηγόρων Θεσσαλονίκης- Καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση από ΕΛΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:

Το μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη ανάμεσα σε Δικηγόρο και Αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελούν εδώ και πολλά χρόνια υπηρεσία στο Δικαστικό Μέγαρο, έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η επιμονή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να αναφέρεται στο συμβάν κάνοντας λόγο για «απρόκλητη επίθεση» και «αυταρχική συμπεριφορά», και η αποχή των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης ως αντίδραση διαμαρτυρίας, αποτελούν ξεκάθαρες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Είναι λυπηρό, να αποκρύπτεται τεχνηέντως μέρος των πραγματικών στοιχείων και να υποκινείται ο διχασμός ανάμεσα σε δυο Κλάδους.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο ρόλος των Αστυνομικών μέσα στις Δικαστικές Αίθουσες, εκτός των άλλων, αφορά την ευταξία και την ολοκλήρωση των υποθέσεων χωρίς κωλύματα από εξωτερικούς παράγοντες. Ανεξαιρέτως, όσοι δεν σέβονται το ρόλο μας, επί της ουσίας δεν σέβονται το έργο των δικαστικών λειτουργών, των οποίων τις εντολές εκτελούμε.     

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συνεχίζει να στηρίζει με ψυχραιμία τα μέλη της. Τόσο οι Αστυνομικοί, όσο και οι Δικηγόροι, είμαστε συλλειτουργοί της δικαιοσύνης και οφείλουμε να μαχόμαστε για την απονομή αυτής, με νηφαλιότητα και στα πλαίσια της δεοντολογίας.

Διαβάστε αναλυτικά: Επεισόδιο μεταξύ αστυνομικού και δικηγόρου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ