Skip to main content

Η απάντηση Μπίλλια στην Αποκεντρωμένη για το μποτιλιάρισμα στην περιφερειακή

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών απαντά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τονίζει ότι η εισηγήτρια της ΑΔΜΘ «δεν είχε κάνει οποιαδήποτε παρατήρηση».

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σχετικά με το ζήτημα των εργασιών συντήρησης στην περιφερειακή οδό που έχουν προκαλέσει μποτιλιάρισμα τις τελευταίες μέρες.

Στην τοποθέτηση της Αποκεντρωμένης σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με την οποία, η ταλαιπωρία των οδηγών στην περιφερειακή οδό οφείλεται σε ελλείψεις της μελέτης που υποβλήθηκε από την ΠΚΜ (διαβάστε ΕΔΩ), απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας.

«Για να εκτελέσουμε τις εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία, υποβάλαμε στις 19 Φεβρουαρίου μελέτες αποκλεισμού των κόμβων Κ12 – Κ13 και Κ11 – Κ12», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, απαντώντας στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Ιωάννη Σάββα.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ταλαιπωρία ξανά στον Περιφερειακό

«Από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 24 Μαρτίου, οπότε και επικοινωνήσαμε υπηρεσιακά για δεύτερη φορά, η εισηγήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης δεν είχε δει το φάκελο και δεν είχε κάνει οποιαδήποτε παρατήρηση, γραπτή ή προφορική», συνεχίζει ο αντιπεριφερειάρχης και προσθέτει ότι έαν υπάρχει αντίρρηση από πλευράς Συντονιστή της Α.Δ.Μ.Θ., «παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσει τις παρατηρήσεις με τους αριθμούς πρωτοκόλλου της υπηρεσίας του».

Καταληκτικά επισημαίνει πως «για να μην δημιουργούνται καθημερινά αυτά τα προβλήματα, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος έχει ζητήσει η αρμοδιότητα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των σχετικών αδειοδοτήσεων, για τα έργα που εκτελούν οι υπηρεσίες τους, να αποτελεί δική τους ευθύνη, ώστε να περιορίζεται η γραφειοκρατία».