Skip to main content

Απελπισιάν στο ΟΑΚΑ, νέο ελληνικό κάζο από την Αρμενία! (video)

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 2-3 από την παρέα του Χένρικ Μχιταριάν στην Αθήνα και πλέον η πρόκριση στο Euro 2020 μοιάζει ακατόρθωτη

Την ήττα με 2-3 από την Αρμενία γνώρισε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο απελπιστικά άδειο ΟΑΚΑ κατά την 4η αγωνιστική του 10ου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2020.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στην Ελλάδα όταν στο 6’ ο Φορτούνης σούταρε ωστόσο ο Αϊραπετιάν απέκρουσε τη μπάλα με ωραία ενέργεια.

Αντίστοιχα στην πρώτη τους καλή φάση οι Αρμένιοι κατάφεραν να προηγηθούν καθώς στο 8’ ο Σιόβας δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τον Καραπετιάν που πέρασε τον Βλαχοδήμο και από δύσκολη γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Αυτή μάλιστα ήταν η 4η σερί φορά που το Ελλάδα δέχεται πρώτη γκολ σε παιχνίδι της και μάλιστα νωρίς και το πρώτο τέρμα που δέχεται από τους Αρμένιους σε 5 αναμετρήσεις.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να φανούν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και κατάφεραν να σκοράρουν ξανά στο 33’ όταν ο Γκαζαριάν απέφυγε ωραία τον Παπασταθόπουλο και πλάσαρε υποδειγματικά τον Βλαχοδήμο στην αριστερή του γωνία πετυχαίνοντας το 0-2.

Η «γαλανόλευκη» κατάφερε να μειώσει στο 54’ καθώς ο Φορτούνης πάσαρε στον Ζέκα και εκείνος έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Αϊραπετιάν καταλήγοντας στα δίχτυα για το 1-2.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε να επιτίθεται με στόχο το γκολ της ισοφάρισης και στο 64’ έχασε καλή ευκαιρία όταν το ξαφνικό σουτ του Κουλούρη ανάγκασε τον Αϊραπετιάν να αποκρούσει σε κόρνερ.

H ομάδα του Γκιουλμπουνταχιάντς κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά της στο 74’ με τον Μπαρσεγιάν που αρχικά σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου και έπειτα την έστειλε στα δίχτυα του για το 1-3.

Το μόνο που κατάφερε το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν να μειώσει στο 87’ με καταπληκτικό γκολ του Φορτούνη που πέρασε τέσσερις παίκτες και τον Αϊραπετιάν για να διαμορφώσει το τελικό 2-3 ενώ σημειώνεται πως στο 90’+2’ ο Κολοβός έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει καθώς σούταρε αλλά ο πορτιέρε της Αρμενίας κράτησε τη σπουδαία νίκη για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Μαυρίας (17' Κώτσιρας), Ζέκα, Σάμαρης (75' Σιώπης), Μασούρας, Πέλκας (68' Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.

Αρμενία (Γκιουλμπουνταχιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγοριάν Α., Μκρτσιάν (55' Χοφπεσιάν), Γκαζαριάν (83' Αβετισιάν), Μπαρσεγκιάν, Χοφνανισιάν Α., Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν (70' Μπαμπαγιάν), Ισκανιάν.

Η βαθμολογία

1) Ιταλία 12 (13-1)

2) Φινλανδία 9 (6-2)

3) Αρμενία 6 (7-6)

4) Ελλάδα 4 (6-8)

5) Βοσνία 4 (5-7)

6) Λϊχτενστάιν 0 (0-13)