Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Η αίτηση των δύο συλλόγων απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι οι ομάδες έχουν καταθέσει παράλληλα ανάλογες αιτήσεις και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Στην απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ως προς την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας προχώρησε ο σύμβουλος Επικρατείας, Γεώργιος Τσιμέκας.

Ειδικότερα, η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε από το ΣτΕ, με το αιτιολογικό ότι οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει παράλληλα ανάλογες αιτήσεις και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής έγινε από τον κ. Τσιμέκα, καθώς ο προεδρεύων του Γ' Τμήματος, αντιπρόεδρος Δημήτριος Σκαλτσούνης δήλωσε κώλυμα.

Παράλληλα, κώλυμα δήλωσε και ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτριος Μακρής ο οποίος  είχε οριστεί αρχικά εισηγητής στην  κυρία αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι δύο ομάδες. Στην θέση του κ. Μακρή ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης.

Στο μεταξύ,  μέσα στο επόμενο διάστημα  αναμένεται να εξεταστεί από το Γ' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το αίτημα των δύο ομάδων για  έκδοση απόφασης αναστολής.

Τέλος, οι κύριες αιτήσεις ακύρωσης της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ θα συζητηθούν στην 7μελή, αυξημένη σύνθεση του Γ' Τμήματος του ΣτΕ στις 2 Απριλίου 2020, με εισηγητή τον κ. Ανδρουλάκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ