Skip to main content

Από 25/1 το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Αρχίζει την προσεχή Δευτέρα η κατ΄ αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2010. Πού θα απο
Αρχίζει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου πανελλαδικά η κατ΄ αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 (εκτός από την Πτολεμαΐδα, στην οποία η απογραφή θα αρχίσει μετά τις 02/03/2010 και για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση).

Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση πανελλαδικά 550.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού. Συμμετέχουν περισσότερα από 2.000 τουριστικά καταλύματα.

Ο κοινωνικός τουρίστας έχει τη δυνατότητα πρωινού, γεύματος, 7 διανυκτερεύσεων, με ημερήσια οικονομική συμμετοχή ανάλογα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την κατηγορία του καταλύματος και τη χρονική περίοδο συμμετοχής του.

Εάν κατά την απογραφή των δικαιούχων προκύψει υπέρβαση του ορίου των 550.000 δελτίων, η χορήγηση αυτών θα γίνει με βάση, κατά περίπτωση, το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος είναι μέχρι 08/01/2011.

Στη Θεσσαλονίκη οι δικαιούχοι θα απογραφούν στο Κέντρο ΕργαζόμενηςΝεότητας Πυλαίας, Λαζάρου Τσάμη 74 και στο Εργατικό Κέντρο,Αριστοτέλους 32.

Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τα δελτία τους από τα γραφεία όπου θα απογραφούν.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους δεν έλαβαν δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2009 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2009 ή εισιτήρια κρουαζιέρας 2009.

Οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010, ανεξάρτητα αν το 2009 έλαβαν αυτή τη παροχή ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή εισιτήρια κρουαζιέρας.

Τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται μόνο δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το έτος 2009.

Σε δικαιούχους δελτίων κοινωνικού τουρισμού άλλων φορέων ΟΓΑ ΕΟΤ ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας δεν χορηγεί Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού.