Skip to main content

Από το Βίλνιους της Λιθουανίας η πρώτη πτήση εξωτερικού στα Χανιά

Προσγειώθηκε σήμερα στις 10 π.μ., μεταφέροντας 126 επιβάτες. Σειρά έχουν επισκέπτες από Γερμανία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Αυστρία και Δανία.

Από το Βίλνιους της Λιθουανίας έφτασαν οι πρώτοι επιβάτες, οι οποίοι άνοιξαν σήμερα τον κύκλο των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο των Χανίων. Ήταν στις 10:00 π.μ., όταν προσγειώθηκε η πτήση της Ryanair, μεταφέροντας 126 επιβάτες.

Σειρά έχουν επίσης επισκέπτες από τη Γερμανία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Αυστρία και τη Δανία καθώς για σήμερα είναι προγραμματισμένες εννέα πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης». Συγκεκριμένα, η επόμενη πτήση αναμένεται στα Χανιά στις 11:50 και πρόκειται για πτήση της Easy Jet από το Βερολίνο που θα μεταφέρει 164 επιβάτες.

Οι πρώτοι επισκέπτες από τη Λιθουανία αποβιβάστηκαν τηρώντας όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας και δήλωσαν ότι επέλεξαν την Κρήτη για τις διακοπές τους καθώς είναι μία ασφαλής περιοχή. Παράλληλα, τόνισαν ότι η Ελλάδα διαχειρίστηκε σωστά την πανδημία λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, οπότε είναι ένας ασφαλής προορισμός.

Στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», όπως και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, εφαρμόζονται όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ σε καθημερινή βάση θα λαμβάνονται 275 δείγματα από επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία θα ελέγχονται για κορωνοϊό. Τα δείγματα θα λαμβάνονται από υγειονομικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού με τη συνδρομή προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Fraport και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Τα τεστ και οι έλεγχοι των επιβατών γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του αεροδρομίου.