Skip to main content

Απόβαση αγροτών στη Θεσσαλονίκη - Μπλόκο από 300 τρακτέρ στη ΔΕΘ (φωτο+video)

Πλημμύρισε από τρακτέρ η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των αγροτών

Σε κλοιό αγροτών βρίσκεται αυτή την ώρα η Θεσσαλονίκη καθώς δεκάδες αγρότες με τρακτέρ έχοντας σχηματίσει κόμβοι μπήκαν από τη δυτική είσοδο στην πόλη.

Διαβάστε - Εντυπωσιακές εικόνες από την απόβαση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Κόστος παραγωγής και νέα ΚΑΠ πνίγουν τους αγρότες - Τι λένε στη Voria (φωτο+videos)

Η Λεωφόρος Νίκης πλημμύρισε από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα τα οποία κινούνται προς την ΧΑΝΘ για να παραταχθούν μπροστά από την Νότια Πύλη της ΔΕΘ.

 

 

Έχοντας πάνω στα τρακτέρ τους ελληνικές σημαίες ή μαύρου χρώματος και κορνάροντας συνεχώς, αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, έχουν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή εικόνα, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Από την ανατολική είσοδο της πόλης μελισσοκόμοι με τα αγροτικά τους μπήκαν και αυτοί στην Θεσσαλονίκη για να ενωθούν στο μπλόκο της ΧΑΝΘ.

Ακόμη και φέρετρο έφεραν οι αγρότες προκειμένου να υποδηλώσουν με αυτόν τον τρόπο ότι η ελληνική γεωργία πεθαίνει.

Image
Image
Image
Image
Image

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αφήσουν τα τρακτέρ τους στο πλακόστρωτο για τις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσει η Agrotica, η οποία ανοίγει τις πύλες της σήμερα το απόγευμα με τα εγκαίνια να τελεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενακης.

Από νωρίς το πρωί στο σημείο υπάρχει τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, άλλωστε όπως λένε οι αγρότες στόχος τους δεν είναι να δημιουργήσουν προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες.