Skip to main content

Αποφοίτηση μεταπτυχιακών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Τα πρώτα του πτυχία απένειμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τα πρώτα του πτυχία απένειμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σεειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο ΜουσικήςΘεσσαλονίκης.

Οι πρώτοι 64 αποφοιτήσαντες μεταπτυχιακοί του ΔΙ.ΠΑ.Ε. που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα σπουδών του, προέρχονται από 10 χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων: Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Μολδαβία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα.

Σε αυτούς δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης και συγκεκριμένα τα μεταπτυχιακά προγράμματα Executive MBA (διετές πρόγραμμα που υλοποιείται από το 2008), Management και Banking and Finance (12μηνα προγράμματα από τον Ιανουάριο του 2009).

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του πανεπιστημίου, καθηγητής Κώστας Γραμμένος, στην προσφώνησή του προς του αποφοίτους δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και αποτελεσματική σε τομείς όπως η ανώτατη εκπαίδευση, αρκεί να υπάρχει σοβαρός στρατηγικός σχεδιασμός και σταθερός προσανατολισμός σε πρότυπα αριστείας.

Στο ΔΙΠΑΕ, το πρώτο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα (ιδρύθηκε το 2005), διδάσκουν επιστήμονες από το εξωτερικό, Έλληνες της διασποράς και ξένοι.

Οι τρεις Σχολές που λειτουργούν είναι:

- η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance,

- η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies και

- η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.

Τον Οκτώβριο του 2010 θα ξεκινήσουν δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών (MA Black Sea Cultural Studies) και τη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας (MSc Energy Systems, MSc Information and Communication Technologies Systems) που ήδη έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού υποψηφίων φοιτητών.