Skip to main content

Αποφυλάκιση συλληφθέντος σε διαδήλωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Αποφυλακίζεται ο νεαρός Μάριος Ζ., ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί δραστών που έχουν καλυμμένο το πρόσωπο, μετά τη σύλληψη του σε διαδήλωση της ΓΣΕΕ
Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο νεαρός Μάριος Ζ., ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί δραστών που έχουν καλυμμένο το πρόσωπο, μετά τη σύλληψη του σε διαδήλωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο νεαρός παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος για περισσότερες από 40 ημέρες καθώς οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν -στις 11 Μαρτίου- υποστήριξαν πως φορούσε κουκούλα και ετοιμαζόταν να ρίξει εναντίον τους μολότοφ.

Η υπεράσπισή του ωστόσο τονίζει στην προσφυγή προς το δικαστικό συμβούλιο ότι από φωτογραφίες της επίμαχης ημέρας και ώρας, οι οποίες προσκομίστηκαν στην ανάκριση, ο νεαρός δεν φαίνεται να είχε καλυμμένο το πρόσωπο.

Οι δικαστές του Συμβουλίου έκριναν πως ο Μάριος Ζ. πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ αντικατέστησαν την προσωρινή του κράτηση με υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.