Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Απογοητευμένοι είναι οι Έλληνες απέναντι στο πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων, που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Απογοητευμένοι είναι οι Έλληνες απέναντι στο πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων, που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Το Ασφαλιστικό, δε, δείχνει να διχάζει τους πολίτες, καθώς σε υψηλό ποσοστό κρίνουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου «αναγκαίες, αλλά άδικες», ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος της αδιευκρίνιστης ψήφου, στο υποθετικό σενάριο αυριανών εκλογών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που πραγματοποίησε για την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» η εταιρεία Κάπα Research, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49,4%), χαρακτήρισαν τις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού αναγκαίες, πλην όμως, από αυτούς 35,2% τις αξιολογούν ως «αναγκαίες» και ταυτόχρονα «άδικες» και 14,2% τις κρίνουν ως «απαραίτητες».

Σε ποσοστό 29,9% πιστεύουν ότι τα νέα μέτρα θα πρέπει να αποσυρθούν τώρα, με ποσοστό 19% των πολιτών να τα θεωρούν «καταστροφικά». Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, σε ποσοστό 23,4% απάντησαν πως θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 15,6% ΝΔ, 6,7% ΚΚΕ, 4,1% ΛΑΟΣ, 2,3% ΣΥΡΙΖΑ, 7,8% άλλο κόμμα. Η αδιευκρίστη ψήφος έφτασε το 40,1%.

Επιπλέον, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους (82,9%) εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ σε ποσοστό 64,1% δηλώνουν πως οι συνθήκες για τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων δεν είναι ώριμες.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», και στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται και πάλι να «προκρίνουν» την αδιευκρίνιστη ψήφο (28,2%).

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 24,7%, η ΝΔ με 19,3%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 4,9, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3% και άλλο κόμμα με 3,4%.

Σε ποσοστό 79% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους, ενώ 77,2% εκτιμούν πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

Εξάλλου, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δηλώνουν απογοητευμένοι από την εικόνα των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, σημειώνοντας ότι η γνώμη τους έχει χειροτερέψει, σε ποσοστό 49% για τον Γ. Παπανδρέου και σε ποσοστό 31,1% για τον Αντ. Σαμαρά.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ