Skip to main content

Αποχή από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια ανακοίνωσε ο Καλλιάνος

«Θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό, θα ήταν αρκετό με μία συγκεκριμένη τροποποίηση» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ

Τη θέση του αναφορικά με την ψήφιση ή μη του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ξεκαθάρισε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, μέσα από βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Θα απέχω της ψηφοφορίας» ξεκαθάρισε ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε τα εξής: «Είναι πολιτική πράξη του πρωθυπουργού με ισχυρό νόημα δημοκρατίας η δήλωσή του ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας».

«Θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό, θα ήταν αρκετό με μία συγκεκριμένη τροποποίηση» πρόσθεσε δε.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Έχω κατ'επανάληψη τονίσει πως πορεύομαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, δηλαδή ακολουθώ σταθερά και πιστά συγκεκριμένες αρχές, αξίες, συγκεκριμένα θρησκευυτικά πιστεύω που μου έδωσε η οικογένειά μου και ασφαλώς μεταφέρω κι εγώ στη δική μου οικογένεια.

Είναι πολιτική πράξη του πρωθυπουργού με ισχυρό νόημα δημοκρατίας η δήλωσή του ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το εν λόγω σχέδιο νόμου το οποίο έχει έναν τόσο δυνατό χαρακτήρα συνείδησης. Προσωπικά τον συγχαίρω γι'αυτήν του την απόφαση.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, σεβώμενος τη γνώμη χιλιάδων συμπολιτών μου, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και με εμπιστεύονται να τους εκπροσωπώ ολα αυτά τα χρόνια στη Βουλή, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να ψηφίσω το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Προσωπικά θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό, θα ήταν αρκετό με μία συγκεκριμένη τροποποίηση.

Θα απέχω επομένως της ψηφοφορίας, επιθυμώντας να είναι προς όλες και όλους απολύτως σαφές ότι η θέση μου σε ένα καθαρά συνειδησιακό ζήτημα δεν έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη και απόλυτη στοίχισή μου δίπλα στη Νέα Δημοκρατία και δίπλα στον πρωθυπουργό μας».