Skip to main content

Αποκλεισμένοι για έξι μέρες στο Καταφύγι Βελβεντού-Μάχη για τον απεγκλωβισμό

Πολλά δέντρα κατέρρευσαν από το βάρος του χιονιού, έριξαν τις κολόνες του ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνοντας χωρίς ρεύμα τον οικισμό.

Αποκλεισμένοι για έκτη ημέρα από κάθε οδική πρόσβαση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τέσσερις κάτοικοι στον ορεινό οικισμό του Καταφυγίου, στον Δήμο Βελβεντού.

Εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, πολλά δένδρα, υπό το βάρος του χιονιού και τους ισχυρούς ανέμους, έπεσαν πάνω στις κολώνες του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και παρά το γεγονός ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ήδη στην περιοχή, το έργο τους καθίσταται πολύ δύσκολο καθώς το χιόνι, σε πολλά σημεία του δρόμου ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Η ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς είναι μεγάλη, έχουν πέσει περισσότερες από 200 κολώνες κι ίσως θα χρειαστεί πάνω από μήνα η αποκατάστασή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ενώ σε ό,τι αφορά τη οδική πρόσβαση εξήγησε πως «επιστρατεύθηκε συνεργείο υλοτόμων, που τεμαχίζει τους κορμούς των δένδρων, οι οποίοι είναι πεσμένοι στον μοναδικό δρόμο, απ' όπου αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον οικισμό».

Σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Βελβεντού, συνεργείο από την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης με μπουλντόζα και φορτοεκσκαφέα και οι υλοτόμοι από το Δήμο εργάζονται για τον αποχιονισμό του δρόμου από την Αγία Κυριακή και έφτασαν κοντά στη διασταύρωση για το Ελατοχώρι. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 3 μέρες για να φτάσουν στο Καταφύγι. Δεν υπάρχει εικόνα για την κατάσταση του δρόμου στα υψίπεδα πριν τον οικισμό. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Το δεύτερο συνεργείο με μηχανήματα και υλοτόμους εργάστηκε για τον αποχιονισμό του δρόμου στην περιοχή της διασταύρωσης προς Κατερίνη.

Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος. Καθάρισε πολλά σημεία και περάσματα από τα πεσμένα δέντρα στα καλώδια.