Skip to main content

Απώλειες σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη

Με σταθεροποιητικές τάσεις έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ πτώση κατέγραψαν οι δείκτες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Τετάρτη, παραμένοντας ωστόσο στα υψηλότερά τους για το 2009 σημεία. Οι δείκτες  της Νέας Υόρκης έκλεισαν επίσης με αρνητικά πρόσημα. Στην Ευρώπη οι σημαντικότεροι δείκτες έκλεισαν σταθεροποιητικά, με μικρές απώλειες, ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,1%. Οι θετικές ειδήσεις για τους δείκτες των υπηρεσιών και της μεταποίησης ενισχύουν τις εκτιμήσεις για ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας.

Οι μετοχές των ενεργειακών επηρεασμένες από την πτώση του πετρελαίου έκλεισαν στο κόκκινο με τις BP, Royal Dutch Shell και Total να σημειώνουν απώλειες. Με κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των τραπεζών με τις Deutsche Bank, Unicredit, Banco Santander, Standard Chartered, Credit Suisse και BNP Paribas να κλείνουν με κερδη.
Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.139,37 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,06% , στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με πτώση 0,13% στις 5.702,05 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 είχε απώλειες 0,05% στις 3.821,79 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, οι ανακοινώσεις της FED δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές και ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικό πρόσημο, μετά τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ κατέγραψαν απώλειες.
Οι μετοχές των ενεργειακών έκλεισαν και στη Γουόλ Στριτ με πτώση, επίσης επηρεασμένες από τις τιμές του πετρελαίου, με τις Exxon Mobil και Chevron να είναι μεταξύ των 38 από τις 40 εταιρίες ενέργειας που σημείωσαν απώλειες.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,83% σταματώντας στις 9.748,55 μονάδες, ο Nasdaq έκλεισε στις 2.131,42 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,69% και ο S&P υποχώρησε κατά 1,01% στις 1.060,87 μονάδες.