Skip to main content

Αποσύρθηκε από τον τελικό στην Ουγγαρία ο Πετρούνιας παρότι πέρασε ως πρώτος - Το μήνυμα για Θεσσαλία

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανακοίνωσε την απόσυρσή του προκειμένου να μην επιβαρύνει το σώμα του

Εντυπωσιακή επάνοδο στην αγωνιστική δράση πραγματοποίησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, που κατέκτησε την πρόκριση για τον τελικό των κρίκων, στην πρεμιέρα του παγκόσμιου Τσάλεντζ Καπ ενόργανης γυμναστικής του Σομπατέλι, στην Ουγγαρία.

O 32χρονος πρωταθλητής έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πρώτευσε στους κρίκους με την εκπληκτική βαθμολογία 15,300, τρεις εβδομάδες πριν από το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας, στο οποίο θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο που θα του χαρίσει την απευθείας Ολυμπιακή πρόκριση.

Ενώ όλοι περίμεναν να αγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου και να κερδίσει το χρυσό εκείνος ανακοίνωσε την απόσυρσή του προκειμένου να μην επιβαρύνει το σώμα του. Επιπλέον στο μήνυμα του δεν ξέχασε τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία. 

Το μήνυμα του Λευτέρη Πετρούνια 

«Η χθεσινή μου απόδοση στον προκριματικό του Σομπατέλι ήταν ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει, τόσο στην εκτέλεση όσο και στην βαθμολογία.

Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ πριν το κρίσιμο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρόκρισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι σε 2 εβδομάδες.

Θα αποσύρω την συμμετοχή από έναν ομολογουμένως εύκολο τελικό καθώς δεν θέλω να ρισκάρω και να πιέσω το σώμα μου σε δυο συνεχόμενες μέρες αγώνα.

Το μυαλό μου είναι στις οικογένειες που θρηνούν, στις ατέλειωτες καταστροφές που έχει υποστεί η χώρα και στους ανθρώπους που μένουν πίσω και πρέπει να ξεκινήσουν τις ζωές τους από την αρχή. Καλό κουράγιο, εύχομαι γρήγορα να βρείτε δύναμη και να χαμογελάσετε ξανά».