Skip to main content

Απόβαση ετοιμάζουν επιχειρήσεις στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής

Ξένες και ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών, αλλά και τεχνολογίας αναζητούν χώρους – Οι τιμές ενοικίασης παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις

Έντονη κινητικότητα αρχίζει να καταγράφεται για έναν δρόμο, που στο παρελθόν είχε γνωρίσει «δόξες» και όμως για αρκετά χρόνια έμοιαζε ξεχασμένος από τους επιχειρηματίες.

Ο λόγος για τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, που στο παρελθόν αποτέλεσε πόλο έλξης για την ανάπτυξη εμπορικών πάρκων (Florida 1 και 2), αλλά και για επιχειρήσεις και πολυκαταστήματα που είτε ήθελαν να κάνουν άνοιγμα, είτε επέκταση στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Στην περίοδο της πολύχρονης κρίσης, κτήρια που φιλοξενούσαν γραφειακούς χώρους και έσφυζαν από ζωή, έμειναν άδεια, καταστήματα άλλαξαν χέρια μένοντας επί μακρόν αδιάθετα, ενώ ακόμη και στα εμπορικά πάρκα υπήρξαν περιπτώσεις καταστημάτων και εξακολουθούν να υπάρχουν που είναι ξενοίκιαστα. Χαρακτηριστική περίπτωση κατάστημα που λειτουργούσε ως outlet, αλυσίδας πολυκαταστήματων ενδυμάτων, αξεσουάρ και καλλυντικών, που εδώ και αρκετό διάστημα είναι στα αζήτητα.

Ωστόσο, όπως λένε γνώστες της αγοράς ακινήτων ο συγκεκριμένος δρόμος αρχίζει να αποτελεί και πάλι δέλεαρ κυρίως για ελληνικές, αλλά και ξένες επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών και την τεχνολογία και επιθυμούν να μισθώσουν γραφειακούς χώρους, ή και ολόκληρους ορόφους. Ενδιαφέρον που μετουσιώνεται σε ενοικίαση υπάρχει και για μεγάλα καταστήματα που πουλούν κινέζικα είδη.

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως σταδιακά θα ελαχιστοποιηθούν οι χώροι προς διάθεση. Ενδεικτικό της αυξανόμενης ζήτησης είναι πως παρατημένα κτίρια αρχίζουν να ανακαινίζονται με τις τιμές μίσθωσης να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως απουσιάζουν νέα projects γραφείων προς ανάπτυξη, με αποτέλεσμα τα υπάρχοντα να αποτελούν τη μοναδική επιλογή των ενδιαφερομένων.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν δύο χρόνια οι τιμές ενοικίασης κυμαινόταν από 3,5 έως 6 ευρώ χωρίς όμως να υπάρχει ενδιαφέρον. Πλέον οι τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 5 έως 9 ευρώ ανά τμ,  ανάλογα πάντοτε και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ακίνητο. Η τιμή πώλησης διαμορφώνεται από 2.000 έως 2.500 το τμ.

Οι λόγοι που οι επιχειρημαρτίες επιλέγουν τη συγκεκριμένη λεωφόρο είναι η εγγύτητα της στο αεροδρόμιο, στο οποίο πραγματοποιούνται έργα αναβάθμισης, αλλά και το γεγονός πως είναι ευκολότερο να μισθωθούν χώροι με περισσότερα τ.μ, που διαθέτουν και θέσεις στάθμευσης.

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στην οδό Ανδριανουπόλεως που αν και διαθέτει σύγχρονους γραφειακούς χώρους προς ενοικίαση, δεν φαίνεται να προσελκύει ενδιαφερόμενους. Η μέση τιμή ενοικίασης του τμ είναι στα 5 ευρώ. Η όποια κινητικότητα καταγράφεται στη συγκεκριμένη οδό αφορά καταστήματα.