Skip to main content

ΑΠΘ: Ανακοίνωση του Ιστορικού-Αρχαιολογικού για τις καταγγελίες φοιτητριών

Ο πρόεδρος του Τμήματος καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και καλεί όσους και όσες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να το καταγγείλλουν.

Την απερίφραστη καταδίκη της σεξουαλικής παρενόχλησης στον ακαδημαϊκό χώρο και σε κάθε χώρο εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Γούναρης, μετά τις καταγγελίες φοιτητριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Διαβάστε σχετικά: Καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή

«Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. καταδικάζει απερίφραστα τη σεξουαλική παρενόχληση στον ακαδημαϊκό χώρο και σε κάθε χώρο, είτε αυτή ασκείται σε φοιτήτριες/φοιτητές είτε σε εργαζόμενες/ους» αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Καλούμε τις πανεπιστημιακές αρχές να φροντίσουν για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων και στο Πανεπιστήμιό μας, στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν όσες/όσοι, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, έχουν πέσει ή θα πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης».

«Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε όλες και όλους, ώστε να μη φοβούνται να καταγγείλουν επώνυμα περιπτώσεις παρενόχλησης, να μη νιώθουν ενοχές για ό,τι τους συνέβη (ή για την κακοποίηση που έχουν υποστεί). Όσο μένουν ακατάγγελτες και ατιμώρητες τέτοιες πράξεις το πρόβλημα διαιωνίζεται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως για τη διερεύνηση των εν λόγω καταγγελιών ζήτησαν τόσο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως όσο και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Διαβάστε ακόμη: Απόφοιτη του Γεωλογικού ΑΠΘ καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή της