Skip to main content

ΑΠΘ: Να μην διεξάγουν διαδικτυακά τις εξετάσεις αποφάσισαν οι καθηγητές της Νομικής

Η Σχολή τελεί υπό κατάληψη από χθες - «Οι διαδικτυακές εξετάσεις των νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων», αναφέρουν

Τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων με την εξ αποστάσεως μέθοδο αποφάσισε η συνέλευση των καθηγητών της Νομικής του ΑΠΘ, εμμένοντας στην αρχική της απόφαση, μετά τη χθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητικών συλλόγων για κατάληψη.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «η Συνέλευση της Νομικής Σχολής εμμένει στην προηγούμενη απόφασή της για τη διενέργεια των εξετάσεων με φυσική παρουσία, θεωρώντας ότι οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων», και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη, προκειμένου να μην χαθεί η εξεταστική. Παράλληλα, τους καλεί να αναλογιστούν τη δυσανάλογη βλάβη που υφίστανται οι ίδιοι, οι συνάδελφοί τους και οι οικογένειές τους.

Οι καθηγητές συνεδρίαζαν από τις 14:00 της Τετάρτης.

«Τα μέλη του τμήματος είναι τα μόνα αρμόδια, ασκώντας την ακαδημαϊκή τους ελευθερία, να αποφασίζουν με ποιόν τρόπο θα ελέγξουν τις γνώσεις των φοιτητών τους», λένε, σε συνέχεια της απόφασης της Συνόδου των Πρυτάνεων και του υπουργείου Παιδείας για διεξαγωγή εξ αποστάσεως εξετάσεων σε σχολές που τελούν υπό κατάληψη.

Σημειώνεται πως η Σχολή τελεί ξανά από χθες, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, υπό κατάληψη, οποία θα διαρκέσει έως την άλλη Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, όταν και θα επαναληφθεί η Γενική Συνέλευση των φοιτητών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου:

Καταμέτρηση: 196
Κοινό Αγωνιστικό Πλαίσιο: 150
Δελτίο Τύπου: 15
Πλαίσιο Πρωτοβουλία-Ανοιχτή Σχολή: 29
Λευκά: 2

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη γενική συνέλευση της Σχολής, με τη συμμετοχή πάνω από 600 φοιτητών, είχε αποφασιστεί η λήξη της κατάληψης, με τη διαδικασία εξέτασης για το χειμερινό εξάμηνο, αλλά και των εμβόλιμων μαθημάτων για τους φοιτητές επί πτυχίω να συνεχίζεται κανονικά.