Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019
x

ΑΠΘ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Δ. ΨΑΛΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ τονίζει ότι το Ίδρυμα συγχαίρει τον απόφοιτό του Δημήτρη Ψάλτη, για τη συμβολή του στην πρώτη απεικόνιση μίας Μαύρης Τρύπας.

«Το ΑΠΘ αισθάνεται συγκίνηση για τη λαμπρή σταδιοδρομία των αποφοίτων του και την προσφορά τους στην επιστήμη και στην ανθρωπότητα», δηλώνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με αφορμή την πρώτη εικόνα της Μαύρης Τρύπας από το μεγάλο Τηλεσκόπιο Ορίζοντα Γεγονότων, για την οποία κομβικό ρόλο είχε ο απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, Δημήτρης Ψάλτης.

Ο κ. Μήτκας τονίζει ότι το Ίδρυμα «συγχαίρει τον Καθηγητή Αστρονομίας και Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα των ΗΠΑ, Δημήτρη Ψάλτη, για τη σπουδαία συμβολή του στην πρώτη απεικόνιση μιας Μαύρης Τρύπας».

Ο Πρύτανης υπογραμμίζει ότι «το ΑΠΘ προσπαθεί να παρακολουθεί την εξέλιξη των αποφοίτων του διαρκώς, ακόμη και μετά την πάροδο πολλών χρόνων από τη λήψη του πτυχίου. Οι επιτυχίες τους είναι πολλές και συχνά ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας. Μας κάνουν περήφανους και λειτουργούν ως φωτεινά παραδείγματα για τους τωρινούς φοιτητές».
«Περιμένουμε και νέες εικόνες που αναμφίβολα θα οδηγήσουν σε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ