Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

ΑΠΘ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν ιατροί όλων των ειδικοτήτων, καθώς και βιολόγοι, βιοτεχνολόγοι, φυσικοί, χημικοί και νομικοί.

Το 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Αναγεννητικής Ιατρικής, με θέμα: «Νεότερα δεδομένα στη Βιολογία και τις Ιατρικεές Εφαρμογές των Βλαστοκυττάρων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνιίου 2019, στο Κέντρο Διαάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται αποό το Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας και το Εργαστήριο Ιστολογιίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αναγεννητικής Ιατρικής.

Αναγεννητική Ιατρική: Ένας νέος κλάδος της ιατρικής επιστήμης

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Αναγεννητική Ιατρική είναι ένας νέος κλάδος της ιατρικής επιστήμης με εφαρμογές που στοχεύουν σε λιγότερο επεμβατικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπείες, στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Οι κυτταρικές θεραπείες με παράγωγα βλαστοκυττάρων συνδυασμένα με βιοϋλικά αποτελούν κεντρικύ θύμα του κλάδου της Αναγεννητικής Ιατρικής. Από την αρχική ιδέα της ανάπτυξης του κλάδου, το 1992, μέχρι σήμερα, αρκετές θεραπείες που περιλαμβάνουν εφαρμογές για την επούλωση του τραύματος, την αισθητική ιατρική και την ορθοπαιδική έχουν ήδη καθιερωθεί ενώ πολλές άλλες που αφορούν σε άλλες Ιατρικές ειδικότητες βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμίων.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν ιατροί όλων των ειδικοτήτων, καθώς και βιολόγοι, βιοτεχνολόγοι, φυσικοί, χημικοί και νομικοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις νεώτερες εξελίξεις και εφαρμογές στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ