Skip to main content

Αρχαία σταθμού Βενιζέλου: Κίνηση Πολιτών και Μπουτάρης ενημέρωσαν τον Τσίπρα

Ο Γιάννης Μπουτάρης στηλίτευσε την κίνηση της Λίνας Μενδώνη να επισκεφθεί την πρόεδρο του ΣτΕ πρόσφατα κι ενώ έχουν κατατεθεί σχετικές προσφυγές

Με τη συνάντηση με τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο θέμα του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης εν όψει της εξέτασης στις 6 Νοεμβρίου των τριών αιτήσεων ακύρωσης που έχουν καταθέσει φορείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση της υπουργού Πολιτισμού για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

Για παρανομίες εκ μέρους της Αττικό Μετρό και της κυβέρνησης έκανε λόγο ο τέως δήμαρχος και μέλος της κίνησης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ δήλωσε πως είναι προκλητικό το γεγονός ότι η υπουργός Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε την πρόεδρο του ΣτΕ πριν από δύο εβδομάδες. "Δεν επιτρέπεται, είναι θεσμικά απαράδεκτο", είπε χαρακτηριστικά.

Μείζον πολιτικό ζήτημα χαρακτήρισε την συνάντηση της υπουργού με την πρόεδρο του ΣτΕ ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, επισημαίνοντας ότι η κ. Μενδώνη είναι υποχρεωμένη να απαντήσει για τον λόγο και το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης.

Αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, Φωκίων Δεληγιάννης. "Πιστεύουμε ότι τα νομικά μας επιχειρήματα είναι απολύτως βάσιμα", δήλωσε και πρόσθεσε η αίσια έκβαση θα είναι προς όφελος των αρχαιοτήτων, του μετρό και της πόλης γενικότερα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Σε αυτή συμμετείχαν ο τέως πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος και οι καθηγητές του ΑΠΘ Αλέκα Αλεξοπούλου, Γιάννης Κρεστενίτης και Μελίνα Παϊσίδου.