Skip to main content

Αρχίζει την Κυριακή η ανακατασκευή της Λεωφ. Παπανδρέου στη Νεάπολη

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, προκειμένου να μην παρουσιαστούν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Αρχίζουν από την Κυριακή οι εργασίες ανακατασκευής του μεγάλου οδικού άξονα Ελευθερίου Βενιζέλου-Ανδρέα Παπανδρέου, από την οδό Λαγκαδά έως και τον κόμβο της περιφερειακής οδού,  στον δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Η υλοποίηση του έργου αρχίζει από τη λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, με τις εργασίες να πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, προκειμένου να μην παρουσιαστούν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.   

Η έναρξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαΐου, από τις 6 το πρωί έως αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν, αυτή την Κυριακή, στο τμήμα, από τη διασταύρωση «Κόκορα» έως την έξοδο για περιφερειακή. Σε αυτό το κομμάτι θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Εργασίες ανακατασκευής της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες δύο Κυριακές, θα σταματήσουν για τα δύο Σαββατοκύριακα των εκλογών και θα συνεχιστούν εκ νέου τις Κυριακές του Ιουνίου.

«Είναι η σημαντικότερη αρτηρία στον δήμο μας και ενώ η συντήρησή της θα έπρεπε να βαρύνει κεντρικότερους φορείς, προχωράμε εμείς στην ανακατασκευής της από τις δωδεκαόροφες στη Λαγκαδά έως την περιφερειακή, επιχειρώντας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών», υπογράμμισε στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης – Συκεών Αντώνης Σαουλίδης.



Σύμφωνα με τη μελέτη συνολικά θα πραγματοποιηθούν στους δύο άξονες διπλή επίστρωση του οδοστρώματος με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και σημειακές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Λαγκαδά έως την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη (Ρολόι), και ολόκληρης της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, που διασχίζει τη Νεάπολη, τις Συκιές και οικισμό του δήμου Παύλου Μελά (Μετέωρα).

Ο άξονας Ελευθερίου Βενιζέλου-Ανδρέα Παπανδρέου δέχεται καθημερινά μεγάλο φορτίο κίνησης, καθώς από τους δύο αυτούς κεντρικούς δρόμους διέρχονται αυτοκίνητα, λεωφορεία του ΟΑΣΘ και φορτηγά. Σήμερα οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες και κακοτεχνίες, γεγονός που δυσχεραίνει την ασφαλή κίνηση των οχημάτων.



Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σαουλιδη, έχει ξεκινήσει το πρώτο μέρος διαβούλευσης για τη συνολικά αστική ανάπλαση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία θα πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το έργο ανακατασκευής του μεγάλου οδικού άξονα Ελευθερίου Βενιζέλου-Ανδρέα Παπανδρέου είναι προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ και εκτελείται από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, με δημοτικούς πόρους. Στο κόστος θα συμμετάσχει και ο δήμος Παύλου Μελά καθώς οι εργασίες καλύπτουν και τμήματα που ανήκουν σε αυτόν.