Skip to main content

Αργά πλεόν για οικουμενική κυβέρνηση, τονίζει ο Καρατζαφέρης

Είναι πια πολύ αργά για να γίνει πλέον η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εκτίμησε οι πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ενέργεια.
Είναι πια πολύ αργά για να γίνει πλέον η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εκτίμησε οι πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ενέργεια.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε τον φόβο ότι υπάρχουν «Κασσάνδρες» και «Κίρκες», που όπως υποστήριξε, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την πολιτική ρευστότητα και να κάνουν κινήσεις εκτροχιασμού της υπόθεσής μας.

Εκτίμησε επίσης ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο δρόμος της επιστροφής και της σωτηρίας μας, θα είναι πολύ πιο επώδυνος και επιβαρυμένος απ΄ ότι είναι σήμερα.

Χαρακτήρισε ακόμη την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ «ελεγκτή» και «απόλυτο άρχοντα» στην πατρίδα μας, υποστηρίζοντας ότι ελέγχει τον προϋπολογισμό.

«Έχουμε βάλει ένα ΄΄κεχαγιά΄΄ στο κεφάλι μας. Δυστυχώς, η 35ετής διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, μας κατέστησαν εξαρτώμενους. Χάσαμε την αυτάρκεια μας. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και σύνεση. Οδηγούμεθα σε πολύ δύσκολες ημέρες. Δεν πρέπει να τρωγόμαστε μεταξύ μας, και να φέρνουμε την μία κοινωνική τάξη σε σύγκρουση και πόλεμο με την άλλη» επεσήμανε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε επίσης ότι βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα και η Ευρώπη δέχεται τα πρώτα πλήγματα, τα οποία προέβλεψε ότι θα συνεχιστούν αυτά.

Πρότεινε ακόμη να επιβαρύνεται μία επιχείρηση με το 3% επί του τζίρου, του κύκλου εργασιών της και είπε ότι είναι ίσως μία χρυσή ευκαιρία τώρα που φτάσαμε στο σημείο μηδέν να κάνουμε μία νέα εκκίνηση.

Αναφερόμενος στην επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους, είπε ότι από μόνη της δεν επαρκεί, και επανέλαβε την πρότασή του για μεταφορά του χρέους μας σε ένα ομόλογο 25ετίας.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν θα δούμε ΄΄φως΄΄, αν δεν μεταφέρουμε όλο το υπάρχον χρέος μας σε ένα νέο ομόλογο 25ετίας. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καμία οφειλή της περιόδου 2011-2019. Χρειαζόμαστε να μας δώσουν περιθώριο να ανασάνουμε οικονομικά και να ανακουφιστούμε. Μία μικρή περίοδο χάριτος».

Τέλος τάχθηκε υπέρ των μετατάξεων και κατά των απολύσεων και των προσλήψεων στο δημόσιο.