Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Αρχικελευστής «Βέλους»: Ζητούσαμε να προστατευθεί και δεν μας άκουγε κανείς (video)

Ο Παναγιώτης Καλλίνος τονίζει ότι το Ναυτικό είχε κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει, αλλά δεν μπορεί να υπερβεί τα καιρικά φαινόμενα - «Γνωρίζαμε ότι εκεί που ήταν δεν ήταν προστατευμένο»

Για το λαβωμένο από τη θαλασσοταραχή στη Θεσσαλονίκη «Βέλος» μίλησε σήμερα ο αρχικελευστής του ιστορικού αντιτορπιλικού πλοίου, Παναγιώτης Καλλίνος, μετά το ρήγμα που υπέστη στην πρύμνη του από τα χτυπήματα στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας το Σάββατο.

«Κι εγώ λαβωμένος ψυχικά είμαι γιατί η κατάσταση είναι απολύτως απαράδεκτη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλλίνος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «παρακαλούσαμε τόσο καιρό να μετακινηθεί το "Βέλος"». Ο αρχικελευστής του πλοίου του πολεμικού ναυτικού τόνισε ότι το «Βέλος» δεν ήταν προστατευμένο καθώς δεν βρισκόταν μέσα στο λιμάνι, αλλά στα ανοιχτά του Θερμαϊκού κόλπου, με τελικό αποτέλεσμα να πληγεί από δύο μεγάλους ανέμους, τον Βαρδάρη και τον νοτιοδυτικό.

«Κάναμε πολλές, διάφορες παραστάσεις και ζητήσαμε από την Περιφέρεια και από διάφορους φορείς να κάνουν κάτι», σημείωσε στο OPEN ο κ. Καλλίνος, υπογραμμίζοντας πως ζήτησε πολλές φορές το καράβι να προστατευτεί καθώς «γνωρίζαμε ότι εκεί που ήταν δεν ήταν προστατευμένο».

Επιπλέον, ο αρχικελευστής του «Βέλους» τόνισε ότι το Ναυτικό είχε κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει αλλά δεν μπορεί να υπερβεί τα καιρικά φαινόμενα.