Skip to main content

Μεγάλο διπλό επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και πρώτη θέση ξανά ο Άρης (vid)

Mε γκολ του Ντανιέλ Μαντσίνι στο 25΄ο Άρης κατάφερε να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε με 0-1 του Παναθηναϊκού.

Να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ κατάφερε ο Άρης, καθώς επικράτησε με 0-1 με γκολ του Ντανιέλ Μαντσίνι στο 25΄ του Παναθηναϊκού. Το αποτέλεσμα αυτό τον διατηρεί στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς. Ντεμπούτο για Ματέο Γκαρσία και Μπουσέ με την φανέλα των κιτρινόμαυρων.

Ο Ντανιέλ Πογιάτος παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Διούδη στο τέρμα, από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα ήταν οι Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Σάντσες, στα χαφ οι Μπουζούκης, Κουρμπέλης και Αλεξανδρόπουλος ενώ την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Καρλίτος, Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνης.

Ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά του επέλεξε τον Μπουσέ για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια, τους Σάκιτς από δεξιά, Γκάνεα από αριστερά και Δεληζήση και Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ματίγια και ο Τζέγκο στο κέντρο, από μπροστά τους οι Γκάμα, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι ενώ ο Λόπεθ ήταν στην αιχμή της επίθεσης σε σύστημα 4-2-3-1.

Από την αρχή του αγώνα οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που πίεσαν παραπάνω, με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Στο 18΄ο Ματίγια με τακουνάκι βρήκε τον Μαντσίνι από τα δεξία που σούταρε, όμως η κατέληξε στα εξωτερικά δίχτυα του Διούδη.

Στην συνέχεια, μετά το απαραίτητο διάλλειμα, ο Άρης στο 24΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερτόγλιο.  Ο Λόπεθ πήρε την κεφαλιά, από δεξιά στην κίνηση σουτ από τον Αργεντινό, που κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ήρθε το γκολ του Άρη. Ο Ντανιέλ Μαντσίνι μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τζέγκο, πέρασε και τον Έλληνα γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και σκόραρε για το 0-1.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε, και στο 35΄ ήταν κοντά στο να πετύχει το δεύτερο του τέρμα. Ο Μπρούνο Γκάμα σούταρ, δύσκολα στην γωνιά του απομάκρυνε ο Διούδης, ο Μπερτόγλιο στην συνέχεια έκανε το γύρισμα, όμως εκεί ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του τριφυλλιού ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μετά από κόρνερ, ο Βέλεθ πήρε την κατοχή, σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων, Δεληζήσης, απομάκρυνε στην γραμμή τον κίνδυνο και ήρθε και το σφύριγμα του διαιτητή Τσαγκαράκη για το πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε ο αγώνας στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟ να είναι αυτός όμως που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως μέχρι το 60΄ να μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μπουσέ.

Στο 67΄ χάθηκε σημαντική ευκαιρία για το τριφύλλι, με τον  Χατζηγιοβάνη να γυρνά παράλληλα την μπάλα στον ο Αϊτόρ που προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 78΄, ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη ευκαιρία του, με τον Μακέντα να σουτάρει και η μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπουσέ, ενώ Στο 95΄΄, ο Γάλλος τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε το πλασέ του Μακέντα με υπερένταση και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Ο Άρης μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχει 10 βαθμούς, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια. Εκ νέου ντεμπούτο για τον Ματέο Γκαρσία στον Άρη, πρώτη εμφάνιση και για τον Ζακαρί Μπουσέ. Λεπτά συμμετοχής μετά από 388 ημέρες πήρε και ο Ντάνιελ Σούντγκρεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Πογιάτος): Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Μπουζούκης (63΄Σαβιέρ), Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (71΄Αλεξανδρόπουλος), Καρλίτος, Αϊτόρ (71΄Μακέντα), Χατζηγιοβάνης

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Ματίγια (80΄Σούντγκρεν), Τζέγκο, Μαντσίνι (60΄Σάσα), Γκάμα (80′ Μάνος), Μπερτόγλιο (60΄Ματέο), Λόπεθ (90΄Μπαγκαλιάνης)

Διαιτητής: Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Σπυρόπουλος και Σινιοράκης
VAR: Φωτιάς
ΑVAR: Nικολακάκης)
4ος: Βάτσιος