Skip to main content

Άρης-Ολυμπιακός 1-0

Ο Άρης έπαιξε σαν Πρωταθλητής και κέρδισε πανάξια τον Ολυμπιακό. Καυτή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς των κιτρίνων που πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη.
Στην πρώτη του φετινή ήττα ανάγκασε ο Άρης τον Ολυμπιακό, «γκρεμίζοντάς» τον από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο «καυτό» Κλ. Βικελίδης, οι «κίτρινοι»,  τέρμα του Κάμπορα, κέρδισαν 1-0 και σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση.
Με 4-4-2, όπως αναμενόταν, τους Κόκε, Κάμπορα στην επίθεση και τους Κάλβο, Χαβίτο στις πτέρυγες παρέταξε τον Άρη ο Κούπερ. Στον αντίποδα και εξαιτίας των προβλημάτων με Μαρέσκα και Μέλμπεργκ, ο Ζίκο προτίμησε τον Ντομί, αντί του Τοροσίδη, ως παρτενέρ του Ντουντού, ενώ τοποθέτησε τον Ζεβλάκοφ δίπλα στον Αβραάμ.

Μόνο το γκολ έλειψε στο πρώτο 45λεπτο, με τον Άρη να είναι η ομάδα που μπορεί να νιώθει αδικημένη από το 0-0. Οι «κίτρινοι» μπήκαν φουριόζοι, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και έδωσαν αρκετά γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε στο διαρκές πρέσινγκ των γηπεδούχων και δεν μπορούσε να προωθήσει εύκολα το παιχνίδι του. Ντουντού και Ντομί έχασαν τη μάχη του κέντρου από Ναφτί, Πρίττα και το μόνο που έχουν να επιδείξουν οι πρωταθλητές ήταν ένα άστοχο σουτ του Ντουντού στο 27΄ και κάποιες ημιτελείς προσπάθειες.

Οι παίκτες του Κούπερ από την άλλη, δημιούργησαν πολλά ρήγματα, κυρίως από τα άκρα με τους ταχύτατους Χαβίτο και Κάλβο, αλλά και με τον δραστήριο Κόκε, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έκλεισαν τους ερυθρολεύκους στα καρέ τους. Δεν ήταν όμως αποτελεσματικοί και σημαντικό ρόλο στο σημείο αυτό έπαιξε ο Νικοπολίδης, ο οποίος με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ιδιαίτερα στο φάουλ του Νέτο στο 32΄, η αντίδρασή του ήταν εξαιρετική, δείγμα της μεγάλης του κλάσης.

Η πρώτη διορθωτική κίνηση του Ζίκο ήταν ο Τοροσίδης, ωστόσο η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Άρης, με το Ναφτί σε μεγάλη μέρα, συνέχισε στην επανάληψη να ελέγχει τον ρυθμό, να έχει την κατοχή αλλά να μην έχει την τελική πάσα. Ακόμα κι όταν αυτή έγινε, ο Κάλβο δεν μπόρεσε στο 59΄ να νικήσει το Νικοπολίδη από θέση τετ α τετ. Γεγονός που παραλίγο να τιμωρήσει ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση, με τον Σηφάκη όμως να λέει "όχι" στο Λεονάρντο.

Θύελλα διαμαρτυριών σήκωσε το χέρι του Ντουντού σε φάουλ του Νέτο (65΄), με τους κίτρινους να ζητάνε πέναλτι, αλλά τον Παμπορίδη να δίνει συνέχεια στον αγώνα. Γρήγορα όμως ξεπεράστηκαν, αφού στο 69΄ ο Κάμπορα, που ήταν χαμένος μέχρι εκείνη τη στιγμή, εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νικοπολίδη και από  κοντά άνοιξε το σκορ, βάζοντας φωτιά στο Κλ. Βικελίδης. Ο Ολυμπιακός έψαξε άμεσα την ισοφάριση, αλλά ο τόσο Ζαϊρί όσο κι ο Αβραάμ δεν βρήκαν δίχτυα. Οι κίτρινοι γρήγορα ανασυντάχθηκαν, απομάκρυναν το παιχνίδι από της περιοχή τους και τελικά πανηγύρισαν μία μεγάλη και δίκαιη νίκη.