Skip to main content

Άρης: Οριστική συμφωνία με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ μέχρι το τέλος της σεζόν

Η ΠΑΕ επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον Ιρανό επιθετικό

Τη συμφωνία της με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ για συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών και την προοπτική ανανέωσής του το ερχόμενο καλοκαίρι επιβεβαίωσε η ΠΑΕ Άρης. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε μια κουβέντα η οποία έγινε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2022, συνεχίστηκε πριν από μερικούς μήνες και τελικώς οδήγησε στην τωρινή συμφωνία. Η βασική διαφορά του… τότε με το τώρα είχε να κάνει με τις συνθήκες πραγματοποίησης αυτής της συμφωνίας. Για παράδειγμα, τον περασμένο Αύγουστο κι έχοντας τη δέσμευση με την Ομόνοια αλλά και μια καλή σεζόν με τη φανέλα της κυπριακής ομάδας, ο 33χρονος Ιρανός επιθετικός δεν είχε λόγους αποχώρησης.

Αυτοί δημιουργήθηκαν προϊόντος της σεζόν και καθώς διαφοροποιήθηκε ο αγωνιστικός ρόλος του και μειώθηκε ο χρόνος συμμετοχής του κι ας γράφει η στατιστική ότι έπαιξε σε 20 παιχνίδια. Πρόσφατα μάλιστα, ενημερώθηκε από το τεχνικό επιτελείο της κυπριακής ομάδας ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στο πλάνο. Παράλληλα της δικής του επιθυμίας για αποχώρηση και επιστροφή στην Ελλάδα καλλιεργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για την ολοκλήρωση της κουβέντας με τον Άρη.

Κι έτσι ο Άρης θα γίνει η τέταρτη ελληνική ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Αρχικά είχε φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου όπου σε 51 αγώνες σημείωσε 15 γκολ για να ακολουθήσουν τα 2.5 χρόνια συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό (48 αγ., 22 γκολ, 8 ασίστ) και με ενδιάμεση στάση ένα διάστημα ενός έτους στην Αλ Σαλίγια επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ όπου έπαιξε σε 82 παιχνίδια σκοράροντας 20 τέρματα.

Έρχεται μετά το Asian Cup

Πλέον το ζητούμενο είναι η ημερομηνία άφιξης και ενσωμάτωσης του παίκτη στην ομάδα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του Ιράν στο Asian Cup. Η εθνική ομάδα της χώρας του έκανε το 3Χ3 στη φάση των ομίλων, ο ίδιος αγωνίστηκε στο ένα από τα τρία παιχνίδια και σημείωσε ένα γκολ. Σήμερα μπαίνει στη νοκ άουτ φάση ως φαβορί καθώς θα αντιμετωπίσει τη Συρία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Αυτό σημαίνει ότι το Ιράν έχει τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει στη διοργάνωση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 του Φλεβάρη. Κατ’ επέκταση, ο Ανσαριφάρντ δεν μπορεί να υπολογίζεται μέχρι τότε, ωστόσο, λογικά θα είναι στη διάθεση του Άκη Μάντζιου για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας, ειδικά στην περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει ο πρώτος ημιτελικός στις 21 του Φλεβάρη.

Πηγή: gazzetta