Skip to main content

Αρνητικός σε κορωνοϊό ο ασθενής που νοσηλεύεται στο Αττικόν

Το δείγμα που ελήφθη από τον ασθενή, εστάλη στα μοριακά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποδείχθηκε ότι ήταν αρνητικό για κορωνοϊό.

Αρνητικό στον Covid-19 αποδείχθηκε το δείγμα του 40χρονου, ο οποίος εισήχθη στο Αττικόν αφού παρουσιάστηκε αυτοβούλως για να εξεταστεί για τον κορωνοϊό. Ο 40χρονος, ο οποίος είχε ταξιδέψει εσχάτως στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, παρουσίασε συμπτώματα πυρετού και βήχα και μετέβη στο Αττικόν για περαιτέρω εξετάσεις. Το δείγμα που ελήφθη από τον ασθενή, εστάλη στα μοριακά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι ελέγχθηκαν τέσσερα ύποπτα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», το Νοσοκομείο «Σωτηρία» και το Νοσοκομείο «Αττικόν», αντίστοιχα.

Τα τρία ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό διαπιστώθηκε πως ήταν αρνητικά από το Ινστιτούτο Παστέρ. Ο διευθυντής του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Παστέρ, Ανδρέας Μεντής υπενθύμισε ότι εργαστήρια αναφοράς για την ειδική εξέταση ύποπτων κρουσμάτων είναι επίσης το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένα εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη.

«Η Ελλάδα έχει επιδείξει σε θέματα δημόσιας υγείας πολύ καλά αποτελέσματα», επισήμανε ο Ανδρέας Μεντής.