Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΑΡΣΙΣ: ΜΕ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Βασικός σκοπός των μαθημάτων είναι να βελτιώσουν οι πρόσφυγες τις γνώσεις τους στα ελληνικά προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα

Με γιορτή προετοιμάζονται να κλείσουν τον κύκλο εντατικών μαθημάτων ελληνικών οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Intensive Greek creates the Link».

Η εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές ελληνικών θα πάρουν βεβαιώσεις συμμετοχής, θα γίνει τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (Μοναστηρίου 12, 7ος όροφος).

Τα μαθήματα επιπέδου Α1 και Α2 άρχισαν τον Οκτώβριο και διεξήχθησαν με 45 ενήλικες μαθητές, άντρες και γυναίκες χωρισμένους σε τέσσερα τμήματα, από το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, το Καμερούν, τη Γουινέα, τη Ν. Ερυθραία, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Μολδαβία, την Ινδία, το Μαρόκο και την Αλβανία.

Βασικός σκοπός των μαθημάτων είναι να βελτιώσουν οι πρόσφυγες τις γνώσεις τους στα ελληνικά προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα και να ενσωματωθούν, ώστε να αποτραπεί ο κοινωνικός τους αποκλεισμός.

Με το τέλος του κύκλου μαθημάτων οι πρόσφυγες είναι προετοιμασμένοι για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Βασικής Γνώσης Ελληνικής Γλώσσα, τα έξοδα συμμετοχής στις οποίες καλύπτονται από το «Intensive Greek creates the Link».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση INTERSOS και χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ