Skip to main content

Ακόμη και σήμερα μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία η ΠΑΘΕ, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση

Αγώνας δρόμου για να ανοίξει η ΠΑΘΕ, που επί εννέα ημέρες παραμένει κλειστή λόγω των πλημμυρών - «Έχουν καταβληθεί προσπάθειες και πιστεύουμε ότι θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα»

Ακόμη και σήμερα, Παρασκευή, ενδέχεται να ανοίξει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

«Έχουν καταβληθεί προσπάθειες και πιστεύουμε ότι θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα, αφού γίνει ο τελικός έλεγχος. Σε πρώτη φάση θα δοθεί μία λωρίδα ανά κατεύθυνση», είπε ο Γιάννης Αρτοποιός για την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στην ΠΑΘΕ, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικοί έλεγχοι. Νυχθημερόν έχουν δουλέψει όλα τα συνεργεία προκειμένου να ανοίξει η νέα εθνική οδό. Αναμένεται ότι μπορεί να γίνει Κυριακή ή Σάββατο, ωστόσο η πρόοδος των εργασιών έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο, πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, διότι θυμίζω εδώ ότι είχαμε πολύ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από 364 χιλιόμετρα στο 366, έχουν καταβληθεί πολύ μεγάλες προσπάθειες και πιστεύουμε ότι θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα, διότι είναι στον τελικό έλεγχο από τη στιγμή καθαρισμού του οδοστρώματος», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ενώ στο ερώτημα αν θα δοθούν όλες λωρίδες στην κυκλοφορία σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή γίνεται αξιολόγηση των δεδομένων. Σίγουρα θα δοθεί μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και από εκεί και πέρα θα εξεταστούν όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, ούτως ώστε να ανοίξει πλέον ο δρόμος».

Κλείνοντας ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε πως είναι τεχνικό το ζήτημα της διασφάλισης της ποιότητας του οδοστρώματος και της ασφαλούς διέλευσης των οδηγών και γι αυτό γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενώ αναφορικά με την τελική διαδικασία που ακολουθείται ανέφερε πως «ο παραχωρησιούχος κάνει τους καθαρισμούς μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, στη συνέχεια θα γίνει ο έλεγχος και η εισήγηση προς την ΕΛΑΣ και από εκεί και πέρα θα υπάρχει η τελική διαταγή για να ανοίξει ο δρόμος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η ένατη ημέρα που η ΠΑΘΕ είναι κλειστή και δίνεται μάχη για να ανοίξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε εκτιμήσει ότι το εν λόγω τμήμα του οδικού άξονα θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, και την Κυριακή αντίστροφα, με μία λωρίδα καθόδου.

«Με τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) δεδομένα φαίνεται να έχει περιοριστεί στα 450 μέτρα. Αυτή τη στιγμή σε ένα ύψος περίπου 35 εκατοστών, ήταν 3 χιλιόμετρα το πρόβλημα. Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί» είπε χαρακτηριστικά.